De beste LEGO sets om met Pasen te bouwen

Article
donderdag, 28 maart 2024 om 15:30
Het is lente en bovendien bijna Pasen. Dat betekent voor velen een lang weekend, met veel tijd om een LEGO-set in elkaar te zetten. Dit zijn de leukste sets voor het paasweekend dit jaar.

Wilde bloemen boeket

De datum waarop Pasen valt is per jaar verschillend, maar het is wel altijd aan het begin van de lente. Bloemen zijn dan ook een veel gezien onderdeel van Paasdecoraties. Laat LEGO nou toevallig sinds een paar jaar allerlei bloemen en planten maken.
Voor het paasweekend lijkt in het bijzonder het wilde bloemen boeket heel geschikt. De felle kleuren passen goed bij het begin van de lente. Je kunt ook voor wat kleinere sets gaan, van bloemen die specifiek rond de paasdagen bloeien, zoals narcissen of kersenbloesem.
lego animal crossing nooks crannyf1710862207

Nook’s Cranny

Er is niet echt een reden om Animal Crossing per se een lentegame te noemen. Het hele idee is juist dat je het hele jaar kunt beleven in jouw dorpje of op je eiland. Maar gevoelsmatig past de reeks gewoon goed bij de lente.
Misschien is het daarom dat de eerste Animal Crossing LEGO-sets in maart verschenen. Van de eerste vijf is Nook’s Cranny het pronkstuk. Dat klopt ook wel, aangezien het veelbezochte locatie is wanneer je de game speelt. Wie de lente wil beginnen op een eigen eilandje, zit goed met deze set.
lego bonsai boomf1710862431

Bonsai boompje

Het bonsai boompje van LEGO ligt al een poos in de winkel. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat hij relatief snel uit de handel gaat, maar zover is het nog niet. Voor dit paasweekend kun je hem nog in huis halen.
Het leuke van het boompje is dat je hem op twee manieren kunt maken: met een groen bladerdek, of met kersenbloesem. Dat laatste lijkt ons op dit moment een goed idee, aangezien het ongeveer de tijd is van de kersenbloesem. Maar die keuze is natuurlijk aan jou.
lego vogelhuisjef1710862514

Vogelhuisje

Naarmate het langer licht blijft en het buiten warmer wordt, is er iets dat je steeds meer gaat horen: fluitende vogeltjes. Het is alleen vaak lastig om een vogel van dichtbij te zien. Zelfs als je een vogelhuisje ophangt kan het zijn dat je nooit daadwerkelijk een vogel ziet.
Daar is gelukkig iets aan te doen met het LEGO-vogelhuisje, waarmee je de vogeltjes zo lang als je wil kan bestuderen. Overigens kun je deze ook ombouwen tot andere leuke dingen, namelijk een bijenkast en een bankje in het park waar een eekhoorn op zit.
lego insect collectionf1693319025

Insect Collection

De hele wereld zit vol insecten. Ze zitten op plekken waar je ze niet verwacht en ze zijn er altijd. Dat is voor sommige mensen geen aangename gedachte, maar je kunt er niet echt omheen.
Een vrij recente LEGO Ideas-set zet het insectenrijk in het zonnetje. Met deze set kun je LEGO-versies van de Herculeskever, de Blauwe morphovlinder en de Chinese bidsprinkhaan bouwen. Het zijn niet per se insecten die je veel in je eigen achtertuin ziet, maar als je bewonderaard bent van deze beestjes is dit een essentiële LEGO-set om in huis te halen.

Populair Nieuws