Top 6 beste Game of Thrones seizoenen - Bereid voor je op seizoen 7!

Article
zaterdag, 15 juli 2017 om 11:02
xgn google image
De beste Game of Thrones seizoenen, dat is nogal lastig aan te geven.Toch gaan wij een poging wagen, seizoen 7 begint namelijk 16 juli alweer. Welke seizoen is het beste? Check snel deze top 6.
Dit artikel kan meerdere spoilers bevatten, wees gewaarschuwd.

6. Seizoen 5

Seizoen 5 is met afstand het minst interessant seizoen van de hitserie. Het is ook het enige seizoen dat makkelijk te onderscheiden is van de andere seizoenen. De gebeurtenissen bij The Wall steken er bovenuit net als de evacuatie van Hardhome, maar daar blijft het wel bij in seizoen 5.
De trage afleveringen hadden maar weinig momenten van opwinding, hoewel de walk of shame van Cersei wel memorabel genoemd mag worden. De toegevoegde verhaallijn van Dorne viel erg tegen omdat het erbij gezocht leek.
De hoogst genoteerde aflevering van seizoen 5 is aflevering 8, Hardhome. Deze wordt op IMDb beoordeeld met een 9,9.
114887

5. Seizoen 2

Op nummer vijf van onze top 6 beste Game of Thrones seizoen staat het tweede seizoen. Hierin staat de introductie van Stannis, Davos en Melisandre, Carice van Houte, centraal. Ook wordt Tyrion Hand of the King en behoedt hij Kings Landing voor een geweldige nederlaag tegen Stannis.
Seizoen 2 was zeker niet slecht, maar sommige aspecten waren niet diepgaand genoeg, denk hierbij aan de tijd die Daenerys doorbracht in Qarth. Een interessant zijverhaal was dat Arya Tywin moest dienen in Harrenhal, dat leverde leuke scenes op.
De hoogst genoteerde aflevering van seizoen 2 is Blackwater. Deze wordt op IMDb beoordeeld met een 9,7.
114888

4. Seizoen 1

Op nummer vier van onze top 6 beste Game of Thrones seizoenen staat het debuutseizoen van de serie. Het kijken van deze eerste afleveringen voelt alsof je herenigd wordt met oude vrienden, alleen in makkelijkere tijden. Het was toen nog simpel, de Starks tegen de Lannisters.
De dood van Ned Stark, wat niet iedereen verwachtte, zette de toon voor het vervolg van de serie. Niemand wordt gespaard en dat maakt Game of Thrones mede zo goed. Naast Ned Stark zien wij Daenerys de macht grijpen met haar drie, toen nog, piepkleine draken.
Seizoen was een briljante manier van verhaalvertelling om op door te bouwen en had hoger in deze top 10 gestaan als er meer breaking events in hadden gezeten. De hoogst genoteerde aflevering van seizoen 1 is Baelor. Deze aflevering wordt op IMDb beoordeeld met een 9,6.
114892

3. Seizoen 6

Seizoen 6 maakte veel van de traagheid van seizoen 5 goed en de serie was terug in vorm. Dit seizoen is dan ook gevuld met meerdere zeer interessante momenten. Wat denk je van de wederopstanding van Jon Snow of de wraak van Sansa? En dat is nog niet eens alles.
In de nummer drie van onze top 6 beste Game of Thrones seizoenen gebruik Cersei wildfire en vindt Hodor de dood na zijn geweldige heldendaad door Bran te redden. Het verhaal rond The High Sparrowi en Arya's tijd in Braavos deden de serie geen goed maar over het algemeen is seizoen 6 een goede.
De hoogst genoteerde aflevering van seizoen 6 is The Winds of Winter. Deze wordt op IMDb beoordeeld met een 9,9.
114893

2. Seizoen 4

De runner-up van deze top 6 beste Game of Thrones seizoenen is seizoen 4. Misschien komt dat wel doordat Michiel Huisman in dit seizoen opduikt en wel direct in de eerste aflevering. Huisman speelt Daario Naharis, een compagnon van Dany.
Twee andere populaire personages van de serie hadden een prachtige verhaallijn, namelijk Arya en The Hound. Dit duo zorgde voor onverwachte maar uitstekende scenes. Ook was seizoen 4 het seizoen van Tyrions strafrechtelijke vervolging en de daarop briljante speech.
Joffrey, de beruchte koning, krijgt eindelijk zijn 'beloning' en de Wildlings vallen Castle Black aan. Het feit dat Daenerys te vaak in haar pyramide in Meeren te zien is mag de pret van dit seizoen niet drukken. Dit is namelijk ook het seizoen dat de White Walkers een mensenbaby omtoveren tot één van hen.
De hoogst genoteerde aflevering van seizoen 4 is The Lion and the Rose. Deze wordt op IMDb beoordeeld met een 9,7.
114894

1. Seizoen 3

Op de nummer één van onze top 6 beste Game of Thrones seizoen staat het derde seizoen, een bijna perfect seizoen. Dit is het seizoen van de Red Wedding waarbij Robb Stark op een slinkse manier van het leven wordt beroofd en de Red Wedding haar naam eer wordt aangedaan.
Een van de leukste afleveringen is die waarbij Dany haar leger vorm begint te krijgen. Een belangrijke stap hierin is het verkijgen van de Unsullied. Ook zien wij in seizoen 3 de aparte vriendschap ontstaan tussen Jaime Lannister en Brienne.
De verregaande martelingen van Rasmey op Theon gingen af en toe te ver door en vielen in herhaling maar dat is ook het enige puntje van kritiek op dit seizoen, dat vol zit met prachtige momenten.
De hoogst genoteerde aflevering van seizoen 3 is The Rains of Castamere. Deze wordt op IMDb beoordeeld met een 9,9.
Welk seizoen vind jij het beste en heb je zin in het nieuwe seizoen van Game of Thrones? Laat het ons weten in de comments.