De beste First Person Shooters die in 2020 zijn uitgekomen

Article
maandag, 13 juli 2020 om 17:00
valorantf1640945802
De perfecte manier om alle zorgen die dit jaar met zich mee heeft gebracht van je af te schudden, is natuurlijk een good old First Person Shooter. Wij hebben de beste games die in 2020 in het genre zijn uitgekomen voor je op een rijtje gezet.

Valorant

Riot Games is voornamelijk bekend geworden van het zeer populaire League of Legends. Maar dat is niet alles waar de ontwikkelaar en uitgever zich mee bezig houdt. Zo is het bedrijf dit jaar gekomen met de card game Legends of Runeterra én de First Person Shooter Valorant.
Laatstgenoemde is een free-to-play titel die tot op heden alleen is uitgekomen voor PC. Ondanks het kleurrijke design is Valorant een zeer tactische FPS, waarbij spelers in teams werken en kunnen kiezen tussen verschillende Agents. Deze karakters hebben unieke vaardigheden en door goed werk te leveren verdien je geld, waarmee je weer betere wapens en vaardigheden kan kopen - precies zoals in Counter-Strike: Global Offensive.
Valorant wordt dan ook vaak vergeleken met Valve’s FPS, maar voegt zelf een aantal unieke en interessante elementen aan de mix toe. Het eindresultaat is een sterke en zeer vermakelijke FPS.
hunt showdown 4f1582816717

Hunt: Showdown

Over unieke First Person Shooters gesproken, ook Hunt: Showdown heeft ons dit jaar weten te verrassen. De titel is al een tijdje eerder te spelen geweest via Early Access, maar is in 2020 eindelijk als volledige game op de markt gekomen.
Het concept van Hunt: Showdown lijkt simpel. Premiejagers worden losgelaten in een moeras in Louisiana en moeten jagen op monsters en andere bovennatuurlijke wezens om geld te verdienen. De formule wordt alleen op de schop gegooid wanneer er een speler is die een flink aantal knaken heeft verdiend. Andere spelers kunnen op dat moment namelijk de jacht openen op hun concullega en het geld zelf te innen. Of je kan natuurlijk gewoon blijven samenwerken. Je weet alleen nooit welke keuze de speler naast je zal maken, waardoor potjes zenuwslopend blijven tot het eindje.
cod warzonef1594647803

Call of Duty Warzone

De Call of Duty-franchise blijft ongekend populair. Wanneer Activision een nieuwe game in de serie lanceert, dan kan je er gerust op gokken dat de titel als warme broodjes over de toonbank gaat. Met Call of Duty Warzone gaat de uitgever alleen voor een nog veel groter succes, want de game is niet alleen een Battle Royale titel, maar ook nog eens free-to-play.
In de korte tijd dat Warzone uit is heeft de nieuwste Call of Duty in recordtempo miljoenen spelers aan zich verbonden. En dat is niet zo gek. Activision gebruikt namelijk de sterke basis die is gelegd met Call of Duty: Modern Warfare uit 2019. Daarmee is de gunplay van hoge kwaliteit en ziet Warzone er prima uit. Tel daar nog eens bij op dat de game een aantal nieuwe elementen toevoegt aan het Battle Royale genre, zoals de Gulag, en het is duidelijk dat Warzone op elk mogelijke manier een topper is geworden.
half life alyxf1578410055

Half-Life Alyx

Het is alweer dertien jaar geleden sinds we voor het laatst een Half-Life game voorbij zagen komen, dus het is logisch dat veel mensen enthousiast werden toen Valve Half-Life Alyx aankondigde. Dat waren niet alleen Half-Life fans, maar ook eigenaren van een VR-bril. Half-Life Alyx is namelijk het eerste grote, exclusieve avontuur voor VR.
Wat dat betreft is het een meesterwerk voor het nieuwe platform. Spelers komen meer te weten over Alyx, de graphics ziet er prachtig uit voor een VR-titel en de gameplay is fenomenaal. Natuurlijk heb je wel een dure VR-bril om van de game te kunnen genieten, maar het is de investering waard als je geen genoeg kan krijgen van de Half-Life franchise.
doom eternal 02f1578385740

DOOM Eternal

Als we het hebben over de beste First Person Shooters van het jaar, dan kunnen we natuurlijk niet om DOOM Eternal heen. De vorige titel heeft de franchise nieuw leven ingeblazen en Eternal borduurt er perfect op voort. Als je op zoek bent naar brute actie en perfecte gunplay dan ben je bij DOOM Eternal aan het juiste adres.
Uiteraard stap je weer in de stevige schoenen van de Doom Slayer, die nu naar de aarde moet gaan. Demonen uit de Hel hebben de planeet namelijk compleet overgenomen en hebben de jacht geopend op de laatste restanten van de mensheid. Je zal dus moeten opboksen tegen een enorme overmacht, maar gelukkig krijg je ook wat meer tools tot je beschikking. Zo krijg je een Grappling Hook gemonteerd op je Super Shotgun. Je kan er dus niet alleen demonen mee aan gort schieten, maar ook door de grote levels slingeren. Wat wil je nog meer?

Populair Nieuws

Laatste Reacties