Top 5 beste E3 2017 games volgens Laura

Article
vrijdag, 16 juni 2017 om 20:25
xgn google image
De E3 zit er helaas weer op, maar we hebben een hoop prachtige games zien langskomen. Hoewel het vrij lastig was om een keuze te maken, is er na lang wikken en wegen toch een top 5 in elkaar kunnen zetten. Dit is de top 5 beste E3 2017 games volgens Laura!

5. Ni no Kuni 2

Ik trap deze top 5 beste E3 2017 games af met Ni No Kuni 2 Revenant Kingdom. Ik mocht deze JRPG alvast even uitproberen tijdens de E3 en dat beviel me goed. Vooral de prachtige visuals van de game hebben een hoop indruk gemaakt; door het werk van character ontwerper Yoshiyuki Momose, ex-animator bij Studio Ghibli, voelt het echt aan alsof je zelf een Ghibli-film aan het spelen bent.
Bovendien is kennis van de eerste game niet nodig om van Ni No Kuni 2 te kunnen genieten, aangezien het tweede deel hier compleet van los staat. De toffe visuele stijl van de game heeft mijn interesse in ieder geval gewekt en met het combatsysteem leek het ook wel in orde te zijn!
113518

4. Star Wars Battlefront 2

Op de vierde plaats staat voor mij Star Wars Battlefront 2, een game die ik ook al even aan de tand heb mogen voelen. De eerste Battlefront vond ik destijds tof en dit deel belooft ook een hoop goeds te gaan bieden, kijkend naar de trailers en de gameplaybeelden die al uit de doeken zijn gedaan.
Tijdens de EA Play heb ik de nieuwe modus Galactic Assault uitgeprobeerd op de planeet Naboo. Hier speelt zich een enorme veldslag af die bestaat uit drie verschillende fases. Interessant om te zien waren alle veranderingen die ontwikkelaar DICE heeft doorgevoerd in de game; zo is er nu een klassensysteem toegevoegd en krijgen we de mogelijkheid om helden en schurken uit allerlei generaties onder handen te nemen. Ook de prequels en sequels komen hierbij aan bod, waardoor meer fans zich zullen kunnen uitleven met hun favoriete personages. Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit vervolg!
113519

3. The Artful Escape

Een platformer op de derde plaats in mijn top 5 beste E3 2017 games, wie had dat gedacht. Ik in ieder geval niet, aangezien platformers over het algemeen genomen wat minder snel mijn interesse wekken. Maar The Artful Escape is echt een titel om in de gaten te houden; tijdens het spelen van deze indiegame op de Xbox Showcase was ik enorm onder de indruk van deze prachtige game.
De game vertelt het verhaal van een jonge muzikant genaamd Francis Vendetti, die een multidimensionale reis aflegt om zijn muzikale talenten aan te wakkeren. Je zou het kunnen zien als het begeleiden van David Bowie op zijn reis om Ziggy Stardust te worden, in de woorden van de ontwikkelaar. Je merkt het al; de game kent een hele hoop muzikale invloeden en referenties. Gewapend met je elektrische gitaar ren je door de prachtig vormgegeven werelden heen, waarbij je je gitaar op allerlei manieren kan gebruiken om verder in de game te komen.
Zo kan je ermee over obstakels komen door al shreddend te airwalken, maar kan je er ook vijanden mee verslaan door de juiste noten op het juiste moment aan te slaan. The Artful Escape biedt een unieke, muzikale en bovenal prachtige platformervaring die je echt niet mag missen.
113520

2. Life is Strange Before the Storm

Toen de eerste Life is Strange Before the Storm trailer onthuld werd tijdens de persconferentie van Microsoft, had ik het kippenvel op mijn armen staan. Wauw. Wat een prachtige trailer was het weer en wat een prachtige game belooft dit te gaan worden.
Ik ben enorm fan van de eerste Life is Strange en was dan ook erg blij om te horen dat er nu maar liefst twee nieuwe Life is Strange games in ontwikkeling zijn. Before the Storm vormt een prequel op de originele game en speelt zich zo'n drie jaar voorafgaand aan dit verhaal af. Centraal staan de personages Chloe en Rachel, waarbij het vooral interessant is om eindelijk wat meer van Rachel te zien. En meer Chloe is natuurlijk nooit erg.
Op de E3 heb ik ook een presentatie van deze game mogen bijwonen waarin ik echt overtuigd werd dat het weer een prachtgame gaat worden. Hoewel de game door een andere ontwikkelaar wordt gemaakt, voelt het nog heel vertrouwd aan. Denk hierbij aan het design van omgevingen en personages, de interactie met objecten en de vele keuzes die je voorgeschoteld krijgt; alles voelt gewoon goed. Je kan er meer over lezen in mijn E3 preview!
113521

1. Destiny 2

Hoe kan het ook anders, dan dat Destiny 2 op de eerste plaats staat in mijn top 5 beste E3 2017 games. Al sinds dag één van Destiny (eigenlijk daarvoor al, als je de beta meetelt) speel ik de game trouw. Af en toe neem ik een pauze, maar ik kom altijd weer terug naar Destiny.
Ik heb dan ook enorm veel zin in deze titel en gelukkig mocht ik de crucible, de PvP-modus, al even onder handen nemen tijdens de E3, waarbij ik natuurlijk als MVP eindigde. Na het spelen van dit multiplayerpotje kroop ik ietwat onwillig, maar vooral opgelucht achter het scherm vandaan. Geen gekke onnodige aanpassingen, maar gewoon heel erg vertrouwd. De game voelt en speelt eigenlijk precies hetzelfde en dat is in dit geval alleen maar goed. Ik kan echt niet wachten om meer met Destiny 2 aan de slag te gaan, gelukkig komt er in juli nog een open beta uit!

Populair Nieuws