Top 5 best betaalbare laptops - Draagbaar hoeft niet duur te zijn!

Article
zaterdag, 10 februari 2018 om 9:18
xgn google image
Niet iedereen staat te springen om de nieuwste games op de hoogste settings te spelen. Een 4K laptop is dan niet aan de orde, maar een draagbare computer kan wel handig zijn. Daarom zetten wij de vijf best betaalbare laptops van dit moment met prima performance op een rijtje.

5. Acer Chromebook 14

Het idee van een Chromebook is simpel. Geen poespas, maar een simpele en snelle machine die voor de meest basale taken gebruikt kan worden. Enkel apps uit de Chrome Webstore en de Google Play Store kunnen worden gebruikt als programma’s buiten de browser om. Zo weet je zeker dat er geen onnodige troep op komt die jouw laptop ongezien trager maakt.
Zonder onnodige programma’s die op de achtergrond veel kracht opslokken, zijn de specificaties van de Chromebooks niet hoog, maar goed genoeg. De kosten van een Acer Chromebook vallen daarom een stuk lager uit dan een behoorlijke traditionele laptop. Een ander bijkomend voordeel is dat de batterij vele malen langer meegaat, wederom omdat er weinig processen op de achtergrond stroom slurpen. De best betaalbare laptops hoeven absoluut niet alleen maar negatieve punten te hebben!
125563 1

4. HP Thinbook 14

Voor anderhalf keer de prijs van een Chromebook, kan je ook gaan voor een standaard laptop van HP. In dit geval de Thinbook 14. Op deze laptop kan je wel een ander besturingssysteem zetten dan de standaard Chrome OS die bij een Chromebook komt en heb je meer vrijheid om programma’s te installeren.
Zelfs met betere specificaties en meer hardeschijfruimte, gaat de batterij van de HP Thinbook 14 niet minder mee voordat de oplader moet worden opgezocht. Perfect dus als er een aantal applicaties zijn die niet terug te vinden zijn in de Google Play Store waar je niet zonder kan. En voor zo’n 500 euro is het zeker een machine die met een reden in de lijst met de best betaalbare laptops is opgenomen.

3. Medion Akoya S6421B

De Aldi is misschien niet de eerste winkel waar je aan denkt als je op zoek bent naar elektronica, maar de producten van Medion zijn vaak terug te vinden in de vitrines en zijn van prima kwaliteit. Een van de best betaalbare laptops is daarom ook de Medion Akoya S66421, voor net iets minder dan de hiervoor genoemde Thinbook 14.
Qua specificaties is de Medion iets minder sterk, wat vooral terug te zien is in de grafische kracht. Met een oudere ingebakken grafische chip en minder (en trager) werkgeheugen, is het verschil in prijs met de HP niet gek. Maar voor dagelijkse klusjes en tekstverwerking is het zeker genoeg om de dag door te komen.
125565

2. BTO U-book 14CL24

In onze lijst met 4K laptops stond de zelf samen te stellen BTO krachtpatser op de eerste plaats. Je kan het zo gek niet bedenken of ze stoppen het bij BTO voor je in een laptop. Dat betekent ook dat je met een kleiner budget zelf af kan wegen waar je geld op wil besparen bij het samenstellen van een betaalbare laptop.
De Ultrabook 14CL24 is daar het perfecte voorbeeld van. De meest standaard versie zonder besturingssysteem kost net geen €550 en daarvoor krijg je een prima laptop die snel genoeg is voor dagelijks gebruik. Eventuele upgrades voor meer werkgeheugen, harde schijfruimte of een bijgeleverd besturingssysteem zijn mogelijk.
125566

1. Dell Vostro 15

Voor het geld dat je voor een BTO UItrabook of Thinbook kwijt bent, kan je ook gaan voor de Dell Vostro 15. Absoluut geen krachtpatser om op te gamen, maar voor dagelijks gebruik is dit een prima keuze. De grafische chip is absoluut niet de krachtigste, maar er is gekozen voor een grote harde schijf en een ingebouwde DVD-speler.
Aangezien er ook een exemplaar van Windows 10 home wordt meegeleverd bij de prijs, is het achter de Chromebook de goedkoopste in deze lijst met de best betaalbare laptops. Geschikt voor tekstverwerking en app-gebruik dus, iets minder voor de nieuwste videogames.

Wat vinden jullie het belangrijkste aan de best betaalbare laptops?

Of je nu gaat voor een krachtige console of PC en daarnaast een goedkopere laptop neemt, het hebben van een compacte en draagbare machine is altijd handig. Maar wat is voor jullie het belangrijkste aan een laptop? Toch een beetje behoorlijke grafische chip, of juist iets simpels als een ingebouwde DVD-speler? Laat het ons weten in de comments!