De belangrijkste The Witcher 3 personages!

Article
maandag, 25 mei 2015 om 13:00
xgn google image
Zo’n beetje elke grote RPG die vandaag de dag uitkomt, kent een wereld vol interessante karakters. The Witcher 3 is daar geen uitzondering op en kan je zelfs een beetje overweldigen met het aantal personages dat je tegenkomt op je reis. Daarom hebben wij de belangrijkste The Witcher 3 personages op een rijtje gezet.

Geralt of Rivia

Natuurlijk is het belangrijkste personage in The Witcher 3 Geralt of Rivia, die al drie Witcher-games lang de rol van protagonist vertolkt. Geralt is, zoals de titel al doet vermoeden, een Witcher: een gemuteerde krijger die gespecialiseerd is in het doden van bovennatuurlijke wezens, maar ook zeer behendig is in het uitschakelen van mensen.
Nadat Geralt gedood werd door een woedende menigte – die de tweederangs elven en dwergen uit hun stad wilde jagen – en vervolgens weer tot leven werd gewekt, is hij zijn geheugen kwijtgeraakt. Sinds zijn avonturen in The Witcher 2 heeft hij zijn geheugen weer grotendeels terug. Nu wordt hij op pad gestuurd om zijn oogappel Ciri te redden van The Wild Hunt.
71925

Cirillia ‘Ciri’ Riannon

Ciri is de dochter van Pavetta en Emhyr var Emreis – de keizer van Nilfgaard. Alhoewel ze officieel de dochter is van haar ouders, is ze door het lot (en de Law of Surprise) gebonden aan Geralt. Om die reden heeft Ciri haar jeugd doorgebracht onder toezicht van Geralt en de tovenares Yennefer.
Daarnaast is ze ook getraind als Witcher, alhoewel ze niet de mutaties heeft ondergaan.
Nadat er meerdere pogingen waren gedaan om Ciri te ontvoeren, besloot ze om te vertrekken naar verre oorden waar ze niet gevonden kon worden. The Wild Hunt komt echter achter Ciri aan, waarschijnlijk vanwege haar aangeboren magische krachten.
71926

Yennefer of Vengerberg

Yennefer of Vengerberg is een beeldschone tovenares die meermaals een relatie met Geralt heeft gehad. Ze is tevens een goede vriendin van Triss Merigold, waar Geralt ook intieme momenten mee heeft gedeeld. Omdat Yennefer, net zoals vrijwel alle tovenaressen, steriel is en geen kinderen kan krijgen, voelt ze zich een moederfiguur voor Ciri.
Geralt wordt ook gewaarschuwd door Yennefer om op zoek te gaan naar Ciri, voordat de ruiters van The Wild Hunt haar te pakken kunnen krijgen. Haar eerdere pogingen om Ciri te zoeken door middel van magie hebben niets opgeleverd en Geralt is nu de laatste mogelijkheid.
71927

Vesemir

Vesemir is ook een Witcher, is als een vader voor Geralt en tevens zijn mentor. Tegenwoordig is Vesemir ook de oudste en meest ervaren Witcher in Kaer Morhen, een kasteel waar Witchers worden opgeleid.
Hoe oud Vesemir precies is, is niet bekend, maar gezien Geralt al ruim 300 jaar oud is, kun je er vanuit gaan dat Vesemir behoorlijk wat lentes heeft gezien.
De oude Witcher is aan het begin van The Witcher 3 je reisgenoot, als je op zoek gaat naar Yennefer in een gebied geteisterd door oorlog. Ondanks zijn hoge leeftijd staat de robuuste krijger nog steeds zijn mannetje, ook tegen enorme wezens zoals een griffioen.
71930

Triss Merigold

Triss Merigold is net als Yennefer een krachtige tovenares en heeft tevens sterke gevoelens voor Geralt, alhoewel die nooit echt beantwoord kunnen worden zolang Yennefer nog in het spel is. Triss was een belangrijk personage in The Witcher 2 en ze was vrijwel de hele game lang jouw reisgenoot.
Wanneer deze aantrekkelijke magiër dit keer ten tonele zal verschijnen is niet duidelijk, maar dat Geralts gevoelens op hol zullen slaan met twee dames die om zijn hart vechten, is vrijwel zeker.
71931

Emhyr var Emreis

Emhyr var Emreis, Deithwen Addan yn Carn aep Morvudd – de Witte Vlam die danst op het graf van zijn vijanden – is de huidige keizer van Nilfgaard, het enorme keizerrijk in het zuiden. Het keizerrijk is ten tijde van The Witcher 3 in een flinke oorlog verwoed met de Northern Kingdoms, maar Emhyr var Emreis heeft nog meer zaken aan zijn hoofd.
Alhoewel de keizer haar niet heeft zien opgroeien, is Ciri nog steeds zijn dochter. Emhyr var Emreis is dan ook degene die Geralt op pad stuurt om haar te redden, alhoewel hij geen fijne herinneringen heeft aan de Witcher. Kijk uit voor deze ijskoude strateeg, want waarschijnlijk heeft hij nog wat onaangename verrassingen in petto voor Geralt.
Hij wordt trouwens ingesproken door Charles Dance, dus dat is al genoeg om de alarmbellen te laten afgaan.
71932

Dandelion

Dandelion is Geralts beste vriend (de dwerg Zoltan staat op de tweede plek) en wordt tevens beschouwd als de beste bard die momenteel rondloopt in de wereld van The Witcher. Ondanks dat hij door zijn docenten werd beschouwd als een lui en vaak dronken varken, boekte hij al snel succes toen hij als bard aan de slag ging.
Geralt duikt geregeld op in Dandelions liederen. Als iemand Geralt niet kent vanwege zijn bloederige daden, dan kent diegene hem wel dankzij Dandelions kleurrijke gedichten en gezang.
Wanneer we Dandelion voor het eerst tegenkomen in de wereld is nog niet bekend, maar de kans is groot dat hij rondhangt in een kroeg, omringd door vrouwen die aan zijn lippen hangen. Of in een cel, nadat hij weer eens vreemd is gegaan met de vrouw van een hooggeplaatste officier. Het zou zeker niet de eerste keer zijn.
71933

The Wild Hunt

De naam is al vaak langsgekomen en is zelfs de ondertitel van The Witcher 3, maar wat The Wild Hunt precies is – en nog belangrijker – wat ze willen is een compleet mysterie. Het enige dat zeker is, is dat deze moordende ruiters vooral opduiken in de winter en op plekken waar veel doden zijn gevallen.
Volgens geruchten stelen deze ruiters de zielen van degenen die gedood zijn tijdens een veldslag.
Waarom ze nu precies achter Ciri aanzitten is ook niet bekend, maar volgens Yennefer kan het te maken hebben met Ciri’s magische krachten. Yennefer vreest de gevolgen als Ciri in handen van The Wild Hunt valt. De klok tikt dus voor Geralt en het is te hopen dat hij weet hoe hij met deze wezens kan afrekenen.