Apple Watch enquête resultaten - Inzicht in gebruik

Article
dinsdag, 01 september 2015 om 17:38
xgn google image
Een recente Apple Watch enquête geeft inzicht in het gebruik onder bezitters van deze smartwatch. De resultaten van deze enquête beantwoorden een enorm scala aan vragen: van demografische gegevens tot appgebruik en tijdsduur.
Deze enquête is gehouden onder 8000 respondenten. De online enquête was opgezet en geanalyseerd door de website iMore, met enquêtewebsite SurveyMonkey als platform. De enquête was gedurende twee weken lang in juli in te vullen.

Apple Watch enquête - Demografische resultaten

Volgens de uitkomsten van deze enquête zijn de Apple Watch bezitters voornamelijk mannen, want slechts 11 procent van de respondenten geeft aan van het vrouwelijke geslacht te zijn. Hier komt ook nog bij dat de meeste Apple Watch bezitters zich in de Verenigde Staten bevinden: 70 procent van de respondenten geeft aan in de Verenigde Staten te wonen, alhoewel dit ook te maken kan hebben met het feit dat de website die de enquête heeft opgezet in de VS gebaseered is.
De meeste Apple Watch bezitters zijn tussen de 30 en 40 jaar oud, dit is namelijk 31 procent van de respondenten. Twee andere grote leeftijdscategorieën zijn tussen de 40 en 50 jaar, en tussen de 20 en 30 jaar. Die categorieën scoren respectievelijk 22 procent en 20 procent respondenten.

Meest belangrijke features van de Apple Watch

Ook stelde de Apple Watch enquête vragen over wat gebruikers de meest belangrijke features van de Apple Watch vonden. De notificaties-feature staat op nummer 1, met 98 procent van de stemmen. Daarna staat de essentie van een horloge, namelijk het klokkijken, op nummer twee met 84 procent van de stemmen. Het in de gaten houden van de gezondheid staat op nummer drie met 77 procent van de stemmen.
Verder wordt de Apple Watch enorm veel gebruikt door de bezitters: zo blijkt dat 93 procent van de bezitters de Apple Watch vijf of meer dagen per week gebruikt, en 95 procent gebruikt de Apple Watch voor 8 of meer uur per dag.
Apple Watch enquête

Communicatie via de Apple Watch

Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van de Apple Watch volgens respondenten van de Apple Watch enquête. Zo gebruiken bijna alle respondenten de Apple Watch zowel de mogelijkheden om berichten te versturen en te ontvangen, telefoongesprekken te houden, en het checken van e-mails.
apple watch enquête
Wij hebben de Apple Watch onlangs beoordeeld met een 8,5. Lees ons totale oordeel in de Apple Watch recensie.