5 dingen die de PS4 Pro het geld waard maken

Article
zaterdag, 12 november 2016 om 17:00
xgn google image
Wanneer je een PlayStation 4 haalt kun je natuurlijk de Slim versie kopen, maar ook de Pro. De PS4 Pro belooft een verbeterde game ervaring. Maar wat onderscheidt de PS4 Pro nou van de andere consoles? Lees het in onze 5 dingen die de PS4 Pro het geld waard maken.
De PS4 Pro is het sterkere broertje van de PS4 Slim. Voor lancering eind 2016 werd lang gespeculeerd over de nieuwe console, toentertijd stond hij zelfs nog bekend als de PS4 Neo. Inmiddels is hij al flink onder de aandacht geweest, maar wat maakt de PS4 Pro nou eigenlijk pro? Kom erachter in onze Top 5 PS4 Pro features.

De grafische kwaliteit is aanzienlijk verbeterd

Een van de nieuwe features die een grote rol speelde in de verbeteringen van de console is het ondersteunen van 4K ervaring. Als je over een Tv beschikt die 4K ondersteunt, zou het zonde zijn om de normale PS4 of te Slim versie te kopen in plaats van de Pro.
Tijdens het spelen van The Last of Us Remastered Edition is bijvoorbeeld een overduidelijk verschil te zien. The Last of Us veranderde van een game met een goed verhaal en gameplay, naar pure eyecandy.
100563 2

De PlayStation VR ervaring is beter

Eerder werd ook de Playstation VR uitgebracht. De VR is te gebruiken op de normale PS4 en de PS4 Slim, maar sommige developers hadden twijfels over het vermogen van deze consoles. VR games moeten namelijk op 60fps draaien om lag en motion sickness te voorkomen, maar 60 fps wordt een lastige klus voor de twee consoles.
De PlayStation Pro daarentegen heeft dankzij de verbeterde interne specificaties veel minder moeite met VR games. Zelf hebben we Until Dawn op PlayStation VR mogen ervaren op het Future of Play evenement, het was een absolute ervaring.
De grafische kwaliteit was erg goed wat betekent dat games in de toekomst alleen maar mooier worden. Er kwam wat lichte motion sickness bij kijken, maar dat krijg je nou eenmaal als je in een virtuele achtbaan alle kanten op wordt geslingerd terwijl Killer Clowns het op je gemunt hebben.
100565 2

"Pro Enhanced" games voor de PS4 Pro

Sony staat niet toe dat ontwikkelaars PS4 Pro exclusieve titels maken, die niet speelbaar zijn op de andere PS4 consoles. Dus alle software moet werken op alle PS4 modellen. Maar dat betekent niet dat het 4K onderdeel de enige grafische verbetering van de console is.
Sony staat namelijk wel toe dat nieuwe games Pro-exclusieve verbeteringen krijgen. Hieronder vallen higher-res textures, betere resolutie en verbeterde frame rates. Ze moeten alleen wel speelbaar zijn op de andere modellen.
Als de game die je wilt kopen PS4 Pro Enhanced is, dan kan je dat herkennen aan de afbeelding die je hierboven ziet.
Vrijwel alle nieuwe games hebben wel zo'n Pro Enhanced optie. Daardoor kunnen ontwikkelaars nog mooiere games maken. Goede voorbeelden hiervan zijn Horizon: Zero Dawn, The Witcher 3 en God of War. Wij hebben de 10 beste Pro Enhanced games verzameld.
Een overzicht van Pro Enhanced games vind je op deze pagina.
100572

De specificaties en verschillen

Inmiddels weet je dat er een aantal features is dat de PS4 Pro interessanter maakt dan de andere twee modellen. Uiteraard is het belangrijk dat je bedenkt dat wanneer je al beschikt over een ander PS4 model, het aanschaffen van de PS4 Pro niet essentieel is. Als je alles uit je PS4 Pro wilt halen, is hier ook een Tv bij nodig die 4K ondersteunt.
Als je al over een Tv beschikt die 4K ondersteunt en nog geen console hebt, is de PS4 Pro een goede optie voor de beste ervaring.
Hier staan de specificaties van de drie PS4 modellen op een rij, Dan kan je je beter oriënteren op wat je het beste kan aanschaffen.
PlayStation 4 PlayStation 4 Slim PlayStation 4 Pro
Prijs: €289 - €350 €289 v.a. €379
Opslag: 500GB - 1TB 500GB 1TB
Werkgeheugen: GDDR5 8GB GDDR5 8GB GDDR5 8GB
Processor: Single-chip custom processor CPU : x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores GPU : 1.84 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine Single-chip custom processor CPU : x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores GPU : 1.84 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine Single-chip custom processor CPU: x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine
4K ondersteuning: Nee Nee Games en streaming
4K Blu-Ray: Nee Nee Nee
HDR: Ja, Na firmware update 4.0 Ja Ja
PS VR ondersteuning: Ja Ja Ja, verbeterde kwaliteit
Vermogen: Max 250 Watt Max 165 Watt Max 310
Outputs: HDMI, Digital Out (Optical) HDMI HDMI, Digital Out (Optical)
Formaat B x H x L 275 x 53 x 305 265 x 39 x 288 295 x 55 x 372
Gewicht: 2.8 kg 2.1 kg 3.3 kg

Populair Nieuws