5 Ballz game tips - Hoe word je beter in deze mobiele game?

Article
zondag, 23 april 2017 om 10:05
xgn google image
Ballz is één van die spellen waar je mee begint en dan niet meer mee kan stoppen. De game voor Android en iOS kan best pittig zijn en dus dachten wij dat jij misschien wel wat Ballz game tips kon gebruiken om beter te worden in deze game!
Mobiele games zijn booming business, zo kwam Sony onlangs met een nieuwe line-up aan mobiele games, en blijft ook Nintendo niet achter. Maar mobiele games worden vaak ook gemaakt door kleine studios. En ook die games kunnen soms erg populair zijn.
Eén van die games is Ballz. Ballz is gemaakt door ontwikkelaar Ketchapp, die bekend staan om hun gestileerde puzzelgames. Ballz is gratis te downloaden voor zowel iOS en Android apparaten. De game is een variatie op de klassieke Atari game Breakout (oorspronkelijk uit 1976).
In de game lanceren spelers hun ballen in de lucht en moeten blokken raken om deze te laten verdwijnen. De blokken zakken bij elke beurt naar beneden. In latere levels worden de nummers op de blokken hoger, maar krijgt de speler ook beschikking over meer balle
De game is gratis om te downloaden, maar er zijn wel advertenties. Die kun je verwijderen door 2 euro te betalen. Ook zijn er in-app purchases om bijvoorbeeld door de mogen als je af bent in een game, of om ballen in andere kleur aan te schaffen. Hoe dit iets toevoegt aan Ballz is voor ons niet zo duidelijk dus het is helemaal niet nodig.
Als je beter wilt worden in Ballz en een vette high score wilt hebben zijn hier 5 tips!

Ballz game tips, top tip nummer 5 - Vind de juist hoek en een goed ritme

Ballz gaat helemaal om het vinden van de juiste hoek. Als je hoek niet goed is zullen de ballen weinig blokken raken. De blokken zullen hierdoor snel zakken en voor je het weet ben je game over. Zorg er dus voor dat je ballen de mogelijkheid hebben om in hoekjes te komen en hou ze lang in het spel.
Hierbij moet je ook denken aan het vinden van het juiste ritme. Soms werkt twee keer achter elkaar in dezelfde hoek lanceren, maar soms is dit juist ook een slecht plan. Er is geen tijdsdruk in Ballz, dus neem je tijd. Zoek de juiste hoek en vind een lekker ritme.

109838

4. Hoe meer ballen hoe beter

Soms zijn ze moeilijk te bereiken, maar het is echt heel prettig om veel ballen te hebben. Probeer dus met tactische beurten zowel veel blokken te raken en nieuwe ballen te verdienen. Gebruik bijvoorbeeld de zijkant van het scherm om via een blok de extra bal te verdienen. Je kunt de extra ballen herkennen aan knipperende cirkels op je scherm.
Zorg dan dat als je meer ballen heb dat je zoveel mogelijk ballen in een goede hoek krijgt. Niet te veel ballen moeten direct terugstuiteren en weer naar beneden vallen.
109839 1

3. Stuiteren!

Ook al zijn de hoek en het aantal ballen van groot belang, als je ballen niet goed stuiteren heb je daar weinig aan. Zorg er echt voor dat je ballen in een gat kunnen komen waar ze veelvuldig heen en weer kunnen stuiteren. Zo krijg je de blokken weg en kunnen de ballen mogelijk doorgaan in een groter gaatje waar de blok net is verdwenen.
Het moraal van dit verhaal is als volgt: stuiteren, stuiteren, stuiteren! Zo hou je jezelf in leven en kan je gaan voor een high score.
109840 1

2. Ga achterlangs!

De volgende tip is misschien niet een grote tip, maar het is wel een handige. Ga achterlangs! Dit klinkt misschien een beetje suggestief, maar dat is het helemaal niet.
Soms kan je bij Ballz namelijk achter en boven het veld komen. Daar kunnen je ballen soms een geruime tijd hun werk doen. Probeer dus als je een gaatje ziet om boven het veld te komen dit gaatje te benutten. Dit kan veel punten schelen en misschien haal je dan dat ene level wel hierdoor.
109842

1. Blokselectie

De laatste en belangrijkste tip die wij je kunnen geven met Ballz heeft te maken met blokselectie. Bij Ballz zakken de rijen met blokken elke beurt. Probeer dus de blokken die laag hangen (en dus eventueel je game kunnen beëindigen) als eerst te raken. Mochten er meerdere blokken laag hangen focus je dan op de laaghangende blokken met een hoog nummer en die dus vaak geraakt moeten worden om te verdwijnen.
Als er geen lage blokken zijn is het nog steeds een goed idee om de blokken met een hoog getal eerst aan te pakken. Zo kom je later niet in de problemen met laaghangende blokken met een hoog nummer. Stuiteren maar!

Populair Nieuws

Laatste Reacties