10 Stereotype Call of Duty spelers - De gamers op een rijtje

Article
vrijdag, 05 februari 2016 om 11:52
xgn google image
Tijdens het spelen van de Call of Duty multiplayer ben je meestal afhankelijk van jouw team. Dat je jouw teammaten niet voor het uitkiezen hebt, kan nogal voor wat problemen problemen zorgen. Maar wat zijn nou de bekendste 10 stereotype Call of Duty spelers?
Als je Call of Duty gespeeld hebt, heb je vast wel enige frustratie gehad veroorzaakt door andere spelers. Iedereen heeft namelijk zijn eigen speelstijl, en dat botst nog wel eens met de algemene doelen in een potje. Om een indicatie te geven over wat voor stereotype Call of Duty-spelers er zijn, hebben wij de 10 bekendste soorten voor je op een rijtje gezet. Lees en huiver!

De camper

Er zijn van die potjes waarbij je met zes mensen begint, maar vervolgens het hele potje alleen rondloopt. Je hebt bij dit soort potjes te maken met campers! De camper blijft gedurende de hele match op een moeilijk zichtbare of te bereiken punt zitten om elke vijand, die in onwetendheid langsloopt, van het leven te beroven.
Campers zijn extreem moeilijk te verslaan door de makkelijk te verdedigen positie die zij behuizen, en het feit dat zij wel zicht op jou hebben. Helaas zijn deze eenlingen niet zo handig om als teamleden te hebben tijdens het veroveren van doelen, aangezien zij vaak weigeren hun schuilplaats te verlaten.
85839

De Rambo

Als je het tegenovergestelde van de camper neemt, krijg je de rambo. Dit soort spelers zijn voor niets en niemand bang en nemen de grootste risico's. Zit het gehele vijandelijk team in een enkel, zwaar verdedigd huis? Geen probleem want de rambo rent gewoon door de voordeur. De rambo heeft een zeer kleine scheidingslijn tussen het zijn van een lefgozer en een zelfmoordterrorist. In het merendeel van de gevallen zorgen deze soort spelers voor grotere verliezen dan dat er winsten behaald worden.
85840

De tryhard

Mensen die het spelen van Call of Duty als een topsport zien en zich daar ook naar gedragen zijn vaak de tryhards. Tryhards zijn spelers die enorm hun best doen om te winnen, maar als zij eenmaal door hebben dat er niet te winnen is, compleet door het lint gaan. Dit soort spelers staan graag in de schijnwerpers en eisen graag de meeste aandacht op. Mocht hun doel niet voor ogen zijn, dan zullen ze verbaal iedereen afkatten en de schuld geven van het verlies. De tryhard probeert altijd het team te leiden en de orders uit te delen.
85841

De n00b

Noobs zijn de tegenpolen van de tryhards. Het woord "noob" betekent beginner of nieuwkomer, maar wordt in de gamewereld vaak gebruikt om een slechte speler aan te duiden. Noobs zijn over het algemeen vrij onbekwame spelers en handelen hier ook naar. Ze maken veel fouten en tactisch gezien schoppen ze het ook niet ver. Het positieve aan noobs is dat zij meestal ook zelf doorhebben geen goede spelers te zijn. Noobs accepteren dat er veel betere mensen zijn en spelen het spel voor het plezier en voornamelijk ook om te leren van hun eigen fouten.
85842

De socialist

De socialist is de meest relaxte speler van allemaal. Socialisten spelen Call of Duty vaak met vrienden om een hoop lol te hebben en geven vaak niks om persoonlijke scores. Bij de socialisten staat het helpen van teammaten en de verbetering van de teamwork voorop. Vaak zijn zij de aardigste spelers van de Call of Duty-gemeenschap zowel in woorden als daden. Deze socialisten kunnen ook iets te gezellig worden waardoor het algemene doel van het potje nog wel eens vergeten wordt.

De MLG-montage speler

De MLG-montage spelers zijn vaak een wat jongere doelgroep die het Call of Duty spelen om beroemd te worden op social media zoals Youtube en Reddit. De MLG-montage speler heeft altijd zijn opname-apparatuur aan staan, om vervolgens zijn meest geweldige trucs gelijk via internet te verspreiden. Deze categorie spelers werkt totaal niet samen met zijn team en streeft naar persoonlijke voldoening.
Monteren en het vermaken van een publiek met zijn opmerkelijke prestaties is het enige dat een MLG-montage speler voor ogen heeft. Vaak gaan deze spelers het meest dood van iedereen, aangezien zij bijvoorbeeld onmogelijke acties proberen en hierbij vaak het leven laten.
85845 1

Enkel wapen

Dit soort spelers spelen maar een soort wapen om hier de maximale statistieken mee te behalen. Je hebt de "enkel wapen" spelers in veel verschillende soorten en maten. Quickscopers, noobtubers, en mensen die het slagveld met alleen een mes op rennen, bevatten vaak prima vaardigheden met het betreffende wapen. Met andere wapens spelen speelt deze categorie het liefst niet. Als er dan toch echt een andere uitrusting gekozen moet worden, dan zal duidelijk zijn hoe weinig ervaring de "enkel wapen"-spelers hebben.
85849

De hacker

Zoals de naam van deze Call of Duty-categorie al aangeeft maken de hackers misbruik van het spel. Hackers zoeken de fouten in het spel op om daarmee de gehele wedstrijd voor anderen te verzieken, terwijl ze daar zelf het meeste plezier uit halen. Ook brengen zij zelf veranderingen aan het spel aan, waardoor zij bijvoorbeeld onzichtbaar kunnen worden of opeens onder de map ronddwalen. Echter hebben niet alle hackers slechte bedoelingen, met de aanpassingen worden namelijk ook geheel nieuwe spelmodussen gemaakt die zorgen voor een hoop plezier.
In het bovenstaande filmpje is een van deze positieve hacks te zien.
85851

De Booster

Binnen de categorie boosters zijn er verschillende soorten. Ten eerste zijn er de boosters die anderen helpen. Deze boosters zijn vaak goede spelers die soms betaald worden om het account van iemand die slechter is omhoog te helpen. De professionele spelers spelen dan op deze lage accounts zodat zij ook toegang krijgen tot de beste spullen of de hoogste scores.
Het tweede soort boosters zijn van het samenwerkende soort. Dit zijn in de meeste gevallen spelers die elkaar in het echt kennen en beiden zo snel mogelijke hun karakter omhoog willen levellen. De vrienden sluiten zich beiden bij een andere partij aan en spreken een afgelegen punt op waar zij elkaar vervolgens treffen. Hier zullen zij elkaar keer op keer van het leven beroven om zo veel mogelijk punten te verkrijgen binnen een zo'n kort mogelijke tijd. Hoge scores en het klimmen van stijgen van levels zijn hier het gevolg van.
De boosters zijn een serieus probleem voor de Call of Duty spellen, aangezien boosters de spot drijven met de ranglijsten en het levelsysteem.
85852

AFK en Ragequitter

Wanneer je een volledig team hebt verwacht je, als de match begonnen is, ook met een volledig team te spelen. Niet iedere speler denkt hier hetzelfde over en verlaat dan ook het potje terwijl het in volle gang is. Bij spelverlaters zijn er twee soorten te onderscheiden.
AFK Staat voor "Away From Keyboard", wat betekent dat de speler niet speelt aangezien hij helemaal niet met de besturing van het spel bezig is. De mensen die AFK zijn stoppen op een willekeurig moment met spelen omdat zij andere dingen te doen hebben of belangrijker vinden. Hierdoor is het karakter van de speler een gemakkelijke prooi voor de vijand zonder dat er enige tegenstribbeling is.
Een ragequitter verschilt met een AFK, omdat er een andere reden is om het spel te verlaten. Ragequitters spelen in eerste instantie wel, maar als zij eenmaal slechte scores behalen slaan de stoppen door. Ragequitters kunnen zo negatief reageren op het niet behalen van beoogde doelen dat zij de match uit agressiviteit verlaten.
Dit waren de meest voorkomende stereotypes van de Call of Duty-serie. Wees niet verbaasd als je ze tegenkomt in de nieuwe Call Of Duty Black Ops 3 Awakening DLC!
Benieuwd naar meer lijstjes over Call of duty? Bekijk snel de beste zombiemaps en de beste Black Ops 3 wapens.