De top 10 meest bizarre Pokémon!

Article
vrijdag, 14 november 2014 om 10:00
xgn google image
Voor veel van ons is Pokémon een nostalgische ervaring. Met de komst van Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire op de 3DS later deze maand is het een goed idee om nog eens kritisch naar Pokémon te kijken. XGN telt de top 10 meest bizarre Pokémon aller tijden af.

10. Exeggcute

Sinds Pokémon Gold en Silver op de Game Boy Color weten we dat Pokémon voortkomen uit eieren. Exeggcute is niet één, maar een heleboel eieren. Als een soort egg-ception komen er dus eieren uit een ei… en dan worden ze een palmboom met psychische krachten. Egg-cellent.
61617 7

9. Castform

Castform is een kunstmatige Pokémon die zijn uiterlijk op basis van de weersomstandigheden verandert. Het lichaam van Castform is gemaakt van cellen die identiek zijn aan die van watermoleculen, waardoor de cellulaire structuur verandert door de temperatuur en vochtigheid. Wetenschap!
61618 7

8. Mr. Mime

Een mimespeler als Pokémon, dat is toch een briljant idee? Mr. Mime is een bijzonder hersenspinsel van de bedenkers bij Game Freak. Als Mr. Mime tijdens zijn mimespelen wordt onderbroken, krijg je zo een bitch-slap met zijn gigantische handen. Nog steeds niet overtuigd? Mr. Mime is zelfs verkrijgbaar in schattige babyform!
61619 1

7. Unown

Voor elke letter in het alfabet is er een Unown. Unowns kennen geen geslacht en ze kennen maar één aanval: Hidden Power. Zijn ze totaal nutteloos of komen ze toch nog van pas?
Spoilers, ze zijn nutteloos.
61621 7

6. Nosepass

Een steen met een grote rode neus is in principe al genoeg om deze Pokémon een van de vreemdste van allemaal te beschouwen. Nosepass heeft daarbovenop ook nog een elektromagnetische neus die altijd naar het noorden wijst. Eigenlijk is Nosepass dus een soort kompas-magneet-steen met een neus. Het is en blijft een gok, maar je zou kunnen zeggen dat Nosepass het neusje van de zalm is.
61622 9

5. Magnemite

Ooit aan iemand proberen uit te leggen wat Magnemite precies is? Deze elektrische/staal Pokémon tart de zwaartekracht door middel van elektromagnetische straling. Oh ja, als Magnemite evolueert in Magneton zitten er ineens drie aan elkaar vast, om vervolgens allemaal samen te smelten in de laatste evolutie: Magnezone. Shockerend!
61625 6

4. Klink, Klang en Klinklang

Als Magnemite net iets te gewoontjes voor je is, kom je terecht bij Klink, Klang en Klinklang. Klink bestaat uit twee tandwielen die, volgens de Pokédex, ronddraaien om de energie te genereren die ze nodig hebben om te leven. Met de evoluties wordt een van de tandwielen steeds groter, terwijl de andere dezelfde grootte blijft. Waarom zullen we waarschijnlijk nooit weten.
61626 2

3. Klefki

Het is makkelijk om deze Pokémon af te kraken omdat het een sleutelbos met een gezichtje er op is, maar wat deze Pokémon pas echt raar maakt is het feit dat het een ware dragonslayer is. Het in Pokémon X en Y geïntroduceerde fairy-type werkt ontzettend goed tegen dragon-types. Dit betekent dat Pokémon als Dragonite en Salamence dus ingemaakt kunnen worden…door een stel sleutels.
61627 3

2. Trubbish

Trubbish is een vuilniszak. Nee, geen Pokémon die lijkt op een vuilniszak, maar letterlijk een vuilniszak is. Deze Pokémon is ontstaan toen een mengsel van huishoudelijk en industrieel afval een soort chemische reactie onderging. Eigenlijk is Trubbish dus een soort gemuteerd wangedrocht. Niet vervuilen kinders!
61628 4

1. Jynx

Veel fans zien de eerste generatie van Pokémon nog steeds als de beste. Waarschijnlijk vooral de nostalgie die komt opspelen, maar deze generatie legde wel het grondwerk voor alle toekomstige Pokémon games. Jynx is echter zo’n bizarre creatie, dat haar design veranderd is vanwege beschuldigingen van racisme. In Pokémon Red & Blue zegt de Pokédex:
Vreemder dan dit gaat het niet worden.