De 10 beste Apple TV 4 apps

Article
zondag, 01 november 2015 om 17:01
xgn google image
De releasedatum van de nieuwe Apple TV is onlangs vrijgegeven, maar wat kunnen we nou allemaal doen op deze nieuwe Apple TV? We hebben hier de 10 beste Apple TV 4 apps opgesteld om te laten zien wat voor leuks dit apparaat allemaal ondersteunt.

10. Crossy Road

Soms heb je gewoon even zin in een spelletje waar je niet te veel hoeft bij na te denken. Crossy Road is zo'n soort game, ook wel vergelijkbaar met de vroegere game Frogger. Hierbij moest je een klein kikkertje laten oversteken op een super gevaarlijke weg.
Apple kondigde tijdens het keynote event de nieuwe app Crossy Road aan. Het spel kwam uit voor iOS en is eigenlijk in alles vergelijkbaar met Frogger. Het enige verschil hier is dat je niet met een kikkertje speelt, maar juist een kip of een geit of een eenhoorn moet laten oversteken.
Je kunt de game spelen met de afstandbediening van de Apple TV. Verder heeft het spelletje een pixel-achtig element, waardoor het toch iets klassieks behoudt. Je kunt de app behalve op de Apple TV ook op de iPad en iPhone spelen.

9. Withings Home

Je kent misschien wel het bedrijf Withings, dat enkele producten al op de markt heeft gebracht zoals de slimme weegschaal en het gelijknamige slaapsysteem. Withings heeft nu dan ook zijn Withings Home app geoptimaliseerd voor de nieuwe Apple TV 4.
Met deze app kun je live meekijken met de Withings camera's die je door je huis hebt verspreid. Je kunt vier van deze live video's tegelijk streamen, waar je natuurlijk wel de bijhorende Withings camera's voor moet aanschaffen.
Met deze app kun je vanaf de bank makkelijk de dingen in de gaten houden die jij belangrijk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld een camera plaatsen in de kamer van je baby, waardoor je precies weet wat er aan de hand is zodat je niet constant voor elk geluidje op hoeft te staan.
Je krijgt een beetje een Big Brother idee bij deze applicatie en je kunt uiteraard zelf kiezen waar je een camera plaats en wat je ermee in de gaten wilt houden.

8. VLC

VLC is een open source mediaspeler, die vooral populair is geworden aangezien de dienst ondersteuning biedt voor een groot aantal videoformaten en codecs. De OS X software ondersteunt VLC al een tijdje en het is nu ook weer beschikbaar op iOS software.
De ontwikkelaar van het programma heeft aangegeven dat het component dat ervoor zorgt dat je video's kunt afspelen al op de tvOS software van de Apple TV werkt en dat er beeld is. Er is verder nog niet veel te zeggen over de app aangezien deze nog in ontwikkeling is.
Het fijne aan deze app op de Apple TV is, is dat je hiermee makkelijk videobestanden kunt streamen aangezien de mediaspeler zoveel videoformaten ondersteunt.

7. Airbnb

Je ziet het tegenwoordig veel vaker, mensen die hun huis of een kamer verhuren aan wildvreemden. We kennen het begrip couch surfing waar je gratis in verschillende landen enkele dagen in een huis van een vreemde kunt zitten. Airbnb doet hetzelfde soort iets, alleen valt dit begrip iets groter.
Je kunt met deze app vanaf je bank een overnachting boeken in bijna tweehonderd landen. Of het nu een appartement is voor een nacht, een kasteel voor een week of een villa voor een maand, met Airbnb word je als reiziger in contact gebracht met andere mensen voor een unieke reiservaring.
Je kunt naast het boeken van accommodaties ook natuurlijk je eigen huis of kamertje voor een bepaalde tijd verhuren. Het leuke aan de app is dat je nu makkelijk je boekingen kunt doen op de bank. Het kost je bijna geen moeite meer.

6. Periscope

Periscope is een app ontwikkeld door Twitter voor iOS en Android waarmee je met je smartphone of tablet video's kunt streamen. Deze video's zijn live te bekijken via de Periscope app of op de website van Periscope. Zodra de livestreams voorbij zijn kun je de video's nog 24 uur lang terugkijken.
Juist omdat de app een onderdeel is van Twitter heb je op de app de functie om via een Tweet je uitzending bekend te maken. De app bestaat al een tijdje en nu komt die dan ook naar de nieuwe Apple TV.
De optimalisatie van de app is nog bezig, dus de app is nog niet klaar voor gebruik. Wanneer de app precies gebruikt kan worden op de Apple TV is nog niet bekendgemaakt door Twitter.

5. Rayman Adventures

Er verscheen op de Apple website laatst een categorie genaamd gratis Apple TV apps. Hier stond slechts één titel in, namelijk Rayman Adventures.
Deze game verschilt van Rayman Jungle Run en Rayman Fiesta Run. Deze twee eerder verschenen games zijn runner games, waar deze game juist meer een traditionele game is. In Rayman Adventures kun je als speler slaan, rennen en springen, maar ook in de game van richting wisselen.
Rayman Adventures is zeker een leuke game om te spelen op je Apple TV. Er is genoeg te beleven, en zeker leuk als je zin heb in een avontuur. Voor fans die de game vroeger al gespeeld hebben is het ook ouderwets genieten. Je kunt de app nu gratis downloaden in de app store van Apple TV.

4. Streaks

Is het bankhangen niks voor jou? Ben je een echte fitness tijger? Maak je dan maar geen zorgen, want de Apple TV 4 heeft ook zeker een paar handige apps voor jou.
De app Streaks is een app voor echte sportfanaten en verandert je Apple TV in je eigen persoonlijke trainer. Je hoeft nu niet meer af te reizen naar de sportschool, want je kunt makkelijk je oefeningen thuis doen.
Streaks is geschikt voor iedereen die zin heeft om een beetje te bewegen. Zo zijn er workouts voor beginnende sporters en ook zeker een paar pittige workouts voor de gevorderde sporters. Voor degene die het toch wel handig vinden om hun voortgang bij te houden ondersteunt de app ook het bijhouden van je persoonlijke sport statistieken.
Het idee is van Streaks is dat je elke dag één oefening doet, van push-ups en crunches tot squats en jumping jacks. Zo moet je in korte tijd weer helemaal fit worden.

3. Plex

Plex is een mediaspeler die content op verschillende apparaten beschikbaar maakt. De dienst wordt voornamelijk gebruikt om films en series in categorieën te plaatsen en op andere apparaten beschikbaar te maken. Je kunt zelf kiezen welke mappen door de dienst aangemaakt moeten worden.
Deze mappen kun je vervolgens een naam geven, zoals ‘Films’ of ‘Series’, die vervolgens een overzicht met alle in de map beschikbare content laten zien. Plex voegt zelf informatie aan de betreffende content toe zoals de artwork waardoor het mooier oogt.
In de afgelopen jaren is Plex een van de meest gebruikte media services geworden waarin gebruikers al hun media kunnen organiseren en naar andere apparaten kunnen streamen. De app is jarenlang beschikbaar geweest voor iOS en nu is de app dan ook beschikbaar gemaakt voor de Apple TV. Lekker lui films streamen naar je TV vanaf de bank dus.

2. Netflix

We houden allemaal van Netflix. De leukste films en series in één app, te bekijken met enkel een klik op de titel. We hebben de app al op verschillende platformen zien langskomen zoals op smart tv's en de Chromecast van Google, maar nu is de app ook te vinden op de nieuwe Apple TV 4.
Netflix is een on-demand streaming media platform waar gebruikers een abonnement voor kunnen afsluiten om vervolgens onbeperkt films en tv-series op te kunnen kijken. Je kunt de films en series net als een DVD gewoon pauzeren of doorspoelen en vanzelfsprekend hoef je je niet te irriteren aan reclameblokken.
Netflix is zeker wel de koning van online streaming services en de app bevat naar verwachting alle veelgebruikte opties en herkenbare interfaces met filmposters. Een geweldige app voor de film en serie liefhebbers.

1. Simplex

Simplex is een nieuwe app waarin je de mogelijkheid krijgt om je hele Plex bibliotheek naar je Apple TV te streamen. Plex krijgt natuurlijk ook zijn eigen Apple TV app, maar Simplex maakt de ervaring nog rijkelijker.
Simplex gebruikt een mooie en eenvoudige interface die perfect past bij tvOS, het nieuwe besturingssysteem van Apple TV. Deze interface geeft je wanneer je video's kijkt of muziek luistert via Simplex een soort Apple iTunes Movies ervaring.
Simplex is een super app voor de video en muziek liefhebbers, juist omdat je je hele verzameling media makkelijk bij de hand hebt. Je hoeft geen moeite meer te doen met het omzetten van video's en muziek van apparaat naar apparaat. Je hebt in principe al je films en series en muziek bij de hand, in een overzichtelijk scherm.

Populair Nieuws