In het kort zijn de Runes in Breath of the Wild een soort magische hulpmiddelen die Link via zijn Sheikah Slate in kan zetten. Deze hulpmiddelen kunnen op verschillende manieren ingezet worden: zowel offensief als strategisch en zowel in de prachtige wildernis van Hyrule als in Shrines en Dungeons.

Link beschikt over de volgende Runes in Zelda Breath of the Wild: Round Bomb, Square Bomb, Magnesis, Stasis, Cryonis en Camera. Die laatste ontgrendel je iets later dan de andere Rune en is eigenlijk een wat vreemde eend in de bijt, aangezien deze Rune alleen de functie dient die de naam al verraadt: een camera-modus.

Camera verborgen onderdeel van Zelda Breath of the Wild Runes

De camera-modus lijkt op het eerste gezicht wat overbodig in de Switch-versie van Breath of the Wild aangezien het op deze console zo eenvoudig is om screenshots te maken, maar bij nader inzien blijkt deze modus toch wel toegevoegde waarde te hebben. Je hebt namelijk veel meer opties voor je kiezen dan bij het simpelweg maken van een screenshot. Zo kan je in de camera-modus onder andere in- en uitzoomen, wat al een heel verschil kan maken. Bovendien biedt het natuurlijk voor de Wii U versie een mooie manier om de game vast te leggen.

Op de volgende pagina's gaan we dieper in op de andere Zelda Breath of the Wild Runes, om te beginnen met de twee bommen waar Link over beschikt.