Toen The Legend of Zelda: Breath of the Wild vorig jaar tijdens de E3 officieel werd vertoond, was het al gauw duidelijk dat dit een Zelda spel zal worden zoals nooit te voren. Het spel vertoonde een gigantische, prachtige spelwereld vol met talloze vijanden en verzamelobjecten. In Breath of the Wild is Hyrule, het bekende koninkrijk waar de meeste Zelda spellen zich afspelen, verwilderd en aan het vergaan.

Dit is ironisch genoeg niet slecht, want het Hyrule van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is interessanter en meer levend dan ooit tevoren.

The Legend of Zelda Breath of the Wild Preview

Het enorme Great Plateau

Het spel begint wanneer het hoofdpersonage Link wakker wordt en de huidige staat van Hyrule aantreft. Hij heeft geen idee wat er is gebeurd, maar dat is ook dan ook aan jou - de speler - om dat te ontdekken. Na een korte introductie van maximaal 4 minuten ben je vrij om te gaan waar je wilt binnen het eerste gedeelte van het spel: de Great Plateau.

De Great Plateau kennen we natuurlijk uit demo's voor Wii U en Switch van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ondertussen zou denken dat we alles al gezien hebben van de Great Plateau, maar zelfs minder dan een jaar na E3 is er nog zo veel te bekennen en ontdekken binnen dit stuk van de wereld van Breath of the Wild.

Alleen de Great Plateau is namelijk al groot genoeg om de speler uren bezig te houden. Bij de redactie waren we bijna vergeten dat we de uiteindelijke versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan het spelen waren, waarin we uiteraard ook buiten de Great Plateau kunnen betreden. Het feit dat het spel met alleen maar circa 5% van de gigantische spelwereld de speler al weet bezig te houden, voorspelt alleen maar goeds.

The Legend of Zelda Breath of the Wild Preview

De wildernis in

Om buiten de Great Plateau te treden, moet je wel het verhaal verder volgen in de vorm van story missies. Dit gebeurt erg subtiel, want het spel dringt je die story missies waarmee het verhaal start of vordert niet op. Als je wilt, kun je dus urenlang ronddwalen in de Great Plateau. Zo kun je op je gemak kennismaken met het Hyrule van Breath of the Wild en de nieuwe besturing van de game.

Als je het spel wilt beginnen met betere uitrusting, is het zelfs mogelijk om alvast op jacht te gaan naar betere wapens en verzamelobjecten. Link kan talloze verschillende wapens oppakken zoals zwaarden, pijl en boog, bijlen, speren en knuppels. Je kunt ook de wapens van vijanden afpakken nadat je ze hard genoeg hebt geraakt of verslagen. In deze Zelda heb je dus meer keuzes dan ooit qua uitrusting. Iedereen zal The Legend of Zelda: Breath of the Wild op zijn of haar eigen manier ervaren.

Het Hyrule van Breath of the Wild is werkelijk waar gigantisch. Zelfs in de Great Plateau is het al mogelijk om te verdwalen. Dit kan best verontrustend zijn, want de moeilijkheidsgraad van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is op zijn zachts gezegd best lastig. Breath of the Wild weet vanaf het moment dat het spel begint de speler een behoorlijke uitdaging te bieden. Nog nooit eerder leek het in een Zelda spel dat drie hartjes in het begin eigenlijk net iets te weinig zijn. Gelukkig bevat het spel auto-save en zal het je niet afstraffen, maar eerder de mogelijkheid geven om te leren van je fouten.

The Legend of Zelda Breath of the Wild Preview

Een week verwijderd van het verwilderde Hyrule

Nog maar één week, en dan is het lange wachten eindelijk voorbij. Of je het spel nu speelt op de Wii U of de Switch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild belooft een Zelda spel zoals nooit tevoren te worden, die het wachten meer dan waard was. The Legend of Zelda: Breath of the Wild vormt de perfecte afsluiter voor de Wii U, terwijl de Switch geen betere launch titel had kunnen wensen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt op 3 maart uit voor zowel de Wii U als de Nintendo Switch. Wil jij met deze langverwachte game aan de slag? Pre-order hem dan nu zodat je er op de dag van de release er mee aan de slag kunt.