Dit werd bekendgemaakt tijdens de Nintendo Direct. Zo kunnen we in de lente van volgend jaar van deze nieuwe titel genieten. Daarnaast is in de Nintendo Direct bevestigd dat we deze titel niet langer Yoshi Switch hoeven te noemen. Het heeft namelijk een officiële naam: Yoshi's Crafted World.

Yoshi Switch release details

Voortaan kunnen we de nieuwe Yoshi game Yoshi's Crafted World noemen. Eerder gingen er al geruchten rond dat dit de titel van dit nieuwe avontuur zouden worden. Zo had de naam per ongeluk een tijdje op de officiële website gestaan. Later werd de naam wel verwijderd, maar toen was de naam al gespot en gingen er al geruchten rond rondom de nieuwste avonturen van dit groene draakje.

Yoshi Switch brengt opnieuw een platformer. Deze keer zal de platformer meerdere lagen kennen, waardoor je niet alleen aan de voorkant van een platform kunt lopen maar ook de andere kant ervan kunt bewandelen. Eerder beschreven we deze nieuwe mogelijkheden binnen de gameplay ook al tijdens onze Yoshi Switch gameplay preview. Opvallend is ook dat, nadat Yoshi eerder al een heel wollig avontuur beleefde in Yoshi's Woolly World, nu in een wereld duikt die compleet van karton is gemaakt.

De exacte releasedatum van de game is nog niet bekend, maar de game moet in het voorjaar van 2019 verschijnen. Bovenaan deze pagina kun je al wel de trailer terugvinden die tijdens de Nintendo Direct is getoond.