Tijdens gamescom 2017 heeft Microsoft laten zien dat ze eigenaren van de “normale” Xbox One of de Xbox One S niet vergeten zijn. Het bedrijf achter de console zou het natuurlijk prettig vinden om zoveel mogelijk mensen naar de One X te krijgen. Als bestaande gebruiker van de huidige generatie consoles wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt om de Xbox One X upgrade te maken.

Hoewel het goed is om te weten dat het je zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt, is het natuurlijk ook wel handig te weten op welke vlakken je zelf na dient te denken. Tijdens een presentatie op gamescom 2017 hebben wij uitgelegd gekregen wat er precies moet gebeuren om de stap naar de nieuwe console te zetten. In dit artikel delen we die kennis natuurlijk maar wat te graag.

De Xbox One X upgrade maken, zo doe je dat

De uitgever van een van de populairste consoles ter wereld heeft drie stappen gemaakt om ervoor te zorgen dat jij als speler zo snel mogelijk met je nieuwe console aan de slag kunt. Je wilt als bestaande Xbox One gebruiker natuurlijk niet urenlang met kabels en gedoe bezig zijn. Het is dan ook mooi om te horen dat de aansluitingen van de One X op exact dezelfde plek zitten als op die van de reguliere Xbox One.

Hieronder zullen we aan je uitleggen hoe jij op een zo makkelijk mogelijke wijze aan de slag kunt met je nieuwe consoles zonder dat je al je oude saves verliest. Het is als Xbox gebruiker al hevig genoeg in de strijd om gamerscore zonder je ook nog druk hoeft te maken om dat soort kleine dingen.

Harde schijf

Microsoft heeft je een zeer eenvoudige manier gegeven om je games over te zetten van je oude Xbox One naar je nieuwe Xbox One X. De Xbox One X upgrade is namelijk eenvoudigweg te maken door gebruik te maken van een externe harde schijf. Wanneer je in het updatescherm zit voor je Xbox One X kun je aangeven dat je een externe harde schijf hebt en vervolgens geef je aan welke games je over wilt zetten.

Door vervolgens de externe harde schijf aan te sluiten op de nieuwe Xbox One X kun je direct aan de slag met je nieuwe games. Er is vooraf nog een kleine stap die je moet uitvoeren, maar daar komen we later in dit artikel nog op terug. In elk geval zullen de mensen die gebruikmaken van een externe harde schijf de Xbox One X upgrade het makkelijkst maken, dat mag duidelijk zijn.

Maar zoals gezegd wil Microsoft iedereen een zo snel mogelijke Xbox One X upgrade brengen. Ook wanneer je geen externe harde schijf tot je beschikking hebt is het niet moeilijk om de upgrade gemakkelijk te maken.