De wereld van gaming schiet aan je voorbij. Elke dag worden er technologische doorbraken geforceerd en blijven er nieuwe concepten en mogelijkheden uit diverse machines rollen. Wargaming sluit zich hier met veel gebulder op aan en lanceert de ene berg content na de ander om spelers te verrassen. Met World of Tanks War Stories wordt de eerste stap gezet naar een nieuw tijdperk voor het bedrijf.

Vooralsnog alleen op de console

World of Tank War Stories is het antwoord op de vraag wat er verbeterd kan worden aan de consoleversie van de game. De massive multiplayer online tank simulatie leek hoe dan ook voor de PC geschikt te zijn en daar gingen andere platformen onder gebukt. Hoe je een iconisch computerspel ook voor de console community het spelen waard maakt? Je voegt een singleplayer toe!

Xbox 360, Xbox One en PlayStation 4 spelers kunnen sinds 22 augustus al aan de slag met verhaalgedreven campagnes die spelers in hun eentje kunnen overmeesteren. Bij de release zijn de twee hoofdstukken Brothers in Armor en Flashpoint Berlin al beschikbaar gesteld, maar er volgen er nog meer. Alle missies kunnen zowel in je eentje of co-op met z'n tweeën gespeeld worden, op een tal van verschillende moeilijkheidsgraden.