Blades of Chaos

Kratos en de goden zijn niet de enige typerende elementen die er zijn. De iconische wapens die Kratos met zich meebrengt, de Blades of Chaos, horen hier ook bij. Het was even schrikken toen we in de nieuwste God of War ineens met een bijl aan de slag moesten, maar de Blades of Chaos staan menig gamer ongetwijfeld nog in het geheugen gegrift. Deze kunnen dan ook in geen enkele God of War game ontbreken.

De gekartelde zwaarden zijn in de diepste krochten van de onderwereld gemaakt door Ares zelf en aan Kratos gegeven. Ze kunnen gebruikt worden als mêlee wapens, maar door de lange ketting kan Kratos ze ook gebruiken om vijanden op afstand een pak rammel te geven. Het feit dat de zwaarden ook nog eens met vuur omgeven zijn, helpt natuurlijk alleen maar.

De zwaarden hebben wel een nadeel: bij degene die de zwaarden van Ares zou krijgen, werden de kettingen aan de onderarm vastgemaakt. En dus heeft Kratos blijvende schroeiplekken op zijn onderarmen zitten. De kettingen zijn los, dat wel, want alleen de God of War zou deze los kunnen maken. En dat is niemand minder dan Kratos natuurlijk.