Mario Party 9 brengt heel wat nieuwigheden naar de franchise. Zo zul je tachtig nieuwe minigames kunnen spelen waarin je onder andere pizza's moet bakken, met sneeuwscooters moet racen en uit spookhuizen moet ontsnappen. Onlangs kwamen we ook te weten dat het spel eindbazen bevat waarbij je moet samenwerken en dat je in de Party Adventure modus met drie andere spelers in een voertuig rond kunt rijden. 

In de Party Adventure modus is iedereen om de beurt kapitein van het voertuig. Door speciale dobbelsteenblokken te raken, rij je verder over het spelbord. Omdat je samen in een voertuig zit, zul je in teamverband moeten werken, maar er is uiteraard altijd de mogelijkheid om je teamgenoten in de problemen te brengen. 

Tijdens elk potje is het de bedoeling dat je Mini Stars verzameld, die Bowser uit de hemel heeft gestolen. Naast de Party Adventure modus kun je ook nog minigames naar keuze spelen in de Free Play modus. De Extras modus laat je dan weer andere minigames spelen waaronder Goomba Bowling en Castle Clearout.

Mario Party 9 zal bovendien nieuwe personages introduceren in de franchise. Vanaf 2 maart kun je zelf al met Mario Party 9 aan de slag voor de Nintendo Wii.