Warcraft the Beginning neemt je mee terug naar de allereerste Warcraft game. Warcraft: Orcs and Humans was de allereerste game in het Warcraft universum en dateert uit 1994, een tijd waarin prachtige graphics nog niet bestonden. De game speelt zich af tijdens de eerste invasie van de Orcs in Azeroth. Ook de film speelt zich af in deze periode.

Draenor, de wereld van de Orcs, staat op het punt om vernietigd te worden. Dankzij The Dark Portal kunnen de Orcs Azeroth binnendringen om dood en verderf te zaaien. In deze oorlog spelen Garona, Khadgar, Gul'dan, Lothar en Durotan de grootste rollen. Je kunt ze stuk voor stuk vinden in de immense wereld van World of Warcraft.

Garona

Garona is half Orc, half Draenei. In de film zie je meteen dat ze geen grote, kolossale Orc is maar iets ertussenin. Ze spreekt de taal van de Orcs, maar ook de taal van de mensen. Op deze manier is ze een beetje een diplomaat en bemiddelaar tussen de Horde en de Alliance, net als in WoW.

Ze verschijnt in WoW onder andere tijdens de laatste baas van Ulduar. Tijdens een visioen van Yogg-Saron zie je Garona doen waar ze het beste in is: sluipmoorden. Garona is in WoW dan ook een van de meest bekende en beruchte rogues. Speel je met een Horde karakter, dan kom je Garona tegen in de Twilight Highlands uit de Cataclysm uitbreiding.

Je doet als Horde speler diverse quests voor Garona in de Twilight Highlands en ook in de raid Twilight Citadel kom je haar tegen. Ook gaan er geruchten dat ze een rol gaat spelen in de nieuwe opkomende Legion uitbreiding van World of Warcraft. Wat haar rol daar is in deze uitbreiding is nog even afwachten.