Want zoals je misschien wel weet heeft Warcraft een behoorlijke lore of achtergrondverhaal dat alles in Azeroth zoals het nu is bepaald. Het kan dan ook zijn dat je een klein beetje vergeten bent wie er bij de Orks belangrijk waren en wie bij de mensen van belang is. Daarom hebben we ook even een samenvatting van het Warcraft film plot voor je in het leven geroepen, zodat jij straks helemaal klaar bent voor de nieuwe Warcraft film!

Mensen tegen Orks?

Inderdaad, dit ken je waarschijnlijk al wel van de Warcraft games waarin je het als Ork of mens tegen de vijand opneemt. In de game heb je grondstoffen nodig om te overleven en dat is eigenlijk ook waar de nieuwe Warcraft film om draait. De Orks moeten hun thuisland Draenor verlaten omdat het land dor en dood is.

Op zoek naar een nieuwe wereld waar de Orks kunnen leven stuiten de wezens op een portaal naar het vredige Azeroth waar de mensen wonen. De strijd tussen de twee rassen breekt uit wanneer de Orcs het land voor henzelf willen claimen.

Bekende gezichten uit de games die je terug zult zien in de film zijn Anduin Lothar en Durotan. De twee helden van de games komen in de film lijnrecht tegenover elkaar te staan doordat de Orcs wanhopig zijn om een nieuw land te vinden en de mensen hun eigen land met hand en tand proberen te verdedigen.

Anduin is de sterkste ridder van heel Azeroth en hij moet ervoor zorgen dat zijn land niet overgenomen zal worden door de Orcs. Durotan is de leider van de Frost Wolf Clan die ervoor moet zorgen dat hij zijn volk naar een goede plek leidt.