De Wandersong release brengt een interessante Indie game waarbij de creativiteit eraf spat. Met je zang laat je planten groeien om ze als platforms te gebruiken of jaag je spoken weg die met hun gehuil mensen bang maken. Alhoewel je bent geboren als een volkszanger, ontplooi jij je al snel als volksheld. De Canadese ontwikkelaar Greg Labanov vertelt over Wandersong wat de indiegame biedt.

Wees de volkszanger in Wandersong

Wandersong klinkt als een gekke game en eigenlijk is dit het ook. Wij hebben een demo van het spel gespeeld waarbij we drie verschillende secties konden spelen. Wanneer je wil zingen kan dat door één grote kleurencirkel om je heen te openen. Met je muis selecteer je vervolgens één van de kleuren en die kleur laat je zanger een oooh of een aaaah zingen. Handig, want al dat gezang helpt je door de verschillende levels.

Het complete concept van het spel staat op het feit dat je gezang invloed heeft op je omgeving. Zo zul je vaak liedjes na moeten zingen doordat je een bepaalde volgorde van kleuren krijgt ingefluisterd. Die kleuren corresponderen vervolgens met de kleuren van die zangcirkel om je heen en zodoende wordt je steeds beter in het zingen. Voor elke gelegenheid is er wel muziek en zelfs als je hoort dat het einde van de wereld nabij is, loop je zingend verder het spel door om naar een muzikale oplossing voor alle problemen te zoeken.

Een bizar en creatief spel. En blijkbaar zijn er een hoop mensen die het willen spelen.