De aankondiging van The Master Chief Collection naar PC sloeg al in als een plasmagranaat van vreugde. Daardoor sneeuwde het nieuws dat Halo Reach als DLC naar de game komt een beetje onder. Toch is het groot nieuws voor Halo fans. Er zijn namelijk genoeg redenen waarom je Halo Reach moet spelen.

Firefight 2.0

De spelmodi Firefight werd voor het eerst geïntroduceerd in Halo 3: ODST. Het is een soort survival modus, waarin je meerdere waves met verschillende vijanden doorloopt. Het leukste aan Firefight is dat je op een gegeven moment weinig munitie meer hebt en ineens de meest stomme grunt een erg gevaarlijke vijand wordt.

Firefight is samen met meerdere andere spelers te spelen. Goede samenwerking is erg belangrijk om te overleven, zeker op hoge moeilijkheidsgraden. Anders zal je merken dat de overmacht al snel te veel wordt voor jouw SPARTAN-team.

Er zijn meerdere variaties van Firefight in Halo Reach. Zo is er een spelmodi waar spelers ook als de Covenant kunnen spelen om de SPARTAN-medespelers te verslaan. Als je aan de kant van de Covenant speelt, krijg je ook computergestuurde teamgenoten om het de tegenstander extra moeilijk te maken.