5. Voor ieder wat wils

Blizzard Entertainment bestaat al een ongeveer 26 jaar en heeft in die tijd aardig wat games op de markt uitgebracht. Deze games variëren enorm in genre dus dat betekent dat er voor elke gamer wel een interessant spel tussen zit. Van kaartspellen tot strategiegames en MMORPG's. Tijd om eens een kijkje te nemen naar de verschillende games.

De meest bekende game van Blizzard is waarschijnlijk World of Warcraft. De MMORPG kwam uit in 2004 en telt ondertussen zes uitbreidingen. Het is letterlijk een game die nooit ophoudt en je hebt er altijd wel wat te doen. Betere uitrusting vergaren, je vijand een kopje kleiner maken, noem het maar op. Dit is in de andere spellen iets minder het geval.

Een andere game die meer recent veel aandacht trekt is Overwatch, een multiplayer team shooter. Hierin speel je potjes van tien tot twintig minuten. In teams van zes moet je bepaalde doelen voltooien om te winnen terwijl je de tegenstander ruïneert, maar laten we de overige games in een iets sneller tempo doorlopen. Er zijn er nog een paar!

Je hebt nog Heroes of the Storm (een Multiplayer Online Battle Arena), Diablo III (een top-down hack and slash), StarCraft II (een Real-Time Strategie) en Hearthstone Heroes of Warcraft (een digitaal kaartspel). Zoals je ziet bestrijkt Blizzard Entertainment vele genres dus er zit voor jou ook vast iets interessants bij.

En voor de oplettenden: nee, dit zijn niet alle games van Blizzard Entertainment. In de jaren '90 en '00 zijn er nog vele klassiekers uitgebracht, maar bovenstaande zijn de games die nog veelal gespeeld en ondersteund worden. De niet digitale spellen, boeken en films laten we ook even voor wat het is. Deze keer dan.