PlayStation VR biedt spelers volledig vrijheid van zicht in virtuele omgevingen. Een percentage van de game populatie kan bij het spelen met de PlayStation VR het gevoel krijgen in een hele vervelende kermisattractie te zitten.

Er zijn verscheidene redenen waarom mensen leiden aan VR Motion Sickness. De belangrijkste reden heeft te maken dat tijdens het spelen er signalen gestuurd worden naar de hersenen van wat een speler ziet, omdat er beweging geïmpliceerd wordt door het zicht en die er niet is, ervaart de speler misselijkheid en duizeligheid.

Een andere reden van motion sickness is dat er een kleine vertraging is tussen de beweging en het zicht (lag), en dat is hopelijk iets wat in de toekomst verbeterd kan worden, maar tot die tijd zijn hier vijf PlayStation VR games die door iedereen te ervaren zijn zonder enige vorm van problemen met VR Motion Sickness.

Job Simulator voor PlayStation VR

In Job Simulator kiest de speler één van vier beroepen. De speler moet binnen deze beroepen alledaagse taken uitvoeren. Ondanks een beetje een gebrek aan uitdaging is de game toch heel leuk om te spelen, en dat komt vooral door de humor. Job Simulator is een grappige game niet alleen door de sterke voice over, maar ook omdat je er voor kunt kiezen de vrij traditionele taken niet bepaald traditioneel uit te voeren (en bijvoorbeeld een brandblusser in de blender te doen als chef als je gevraagd wordt een smoothie te maken).

Job Simulator screenshot

Waarom er geen sprake is van VR motion sickness

De speler zal helemaal geen last hebben van VR motion sickness. Dit is omdat de speler alleen het lichaam beweegt in een kleine ruimte die overeenkomt met de dimensies van de ruimte waarin de speler zich echt bevindt .Zo krijgen je hersenen niet de impressie dat je lichaam eigenlijk meer hoort te bewegen.