Foto: Ubisoft

Het belangrijkste aspect van Anno 1800 is industrialisatie. Waar je wellicht begint met enkele kleine huizen, een markt en een houtzagerij, kun je eindigen met enorme fabrieken waar de eerste vormen van massaproductie plaatsvinden. Er moeten duizenden monden gevoed worden, er moet voldoende huisvesting zijn en de volwassenen moeten een baan kunnen krijgen. Hoe je dit gaat aanpakken, kun je helemaal zelf bepalen in Anno 1800.

Wij hebben de game ook al gespeeld tijdens gamescom 2018. Toen hebben we alle nieuwe Anno 1800 features op een rijtje gezet.

5. Een pakkend verhaal met verschillende quests

Er zijn verschillende modi in Anno 1800, waaronder een multiplayer en een verhaalmodus. De multiplayer modus was tijdens het testen van de game nog niet beschikbaar en daarom hebben wij ons vooral gericht op de verhaalmodus. Het verhaal gaat namelijk over een jongen die samen met een vriend heel simpel leeft. Totdat hij een brief krijgt van zijn zus of hij naar huis toe kan komen, omdat zijn vader is overleden. Dan blijkt zijn vader de koning van een enorm rijk te zijn geweest. De broer van jouw vader heeft de macht overgenomen en maakt jouw vader uit voor verrader.

Jij en je zus zijn niet langer welkom in het rijk, waardoor jullie op een ander eiland zelf beginnen aan een dorp. Dit dorp begint klein met maar enkele huizen en een markt, maar al vrij snel, binnen een uur spelen, heb je een aardig dorp bij elkaar gespeeld. Constant moet er aan de behoeftes van de mensen worden gedacht, maar dat maakt deze game eigenlijk alleen maar leuk. Je wordt door het verhaal geleid door de verschillende quests. Wanneer je even niet zeker weet wat je moet doen, kun je altijd kijken wat de volgende quest is. Zo houdt de game beginnende spelers een beetje op het goede pad. Maar ook voor ervaren Anno spelers is deze game ontzettend tof.