Foto: XGN

Iedereen wil wel een aantal gratis games aan zijn of haar collectie toevoegen. Maar helemaal gratis zijn ze uiteraard ook weer niet. Een Xbox Live Gold abonnement moet je namelijk kopen. Via de officiële kanalen van Xbox betaal je voor een maand 6,99 euro, voor drie maanden 19,99 euro en voor een jaar 59,99 euro. Er zijn veel andere aanbieders waar je het abonnement kunt aanschaffen, maar ondanks dat dit vaak goedkoper is, kun je worden opgelicht. De gratis games, ook wel Xbox Live Games with Gold genoemd, is niet het enige voordeel van Xbox Live Gold.

5. Gratis games

Toch trappen we deze lijst met vijf redenen waarom je zou moeten overwegen een Xbox Live Gold abonnement te kopen met de gratis games. Iedere maand zijn er een paar games gratis verkrijgbaar voor de mensen die een Xbox Live abonnement hebben gekocht. Aan het einde van de maand worden de games voor de volgende maand bekendgemaakt.

Januari is bijna voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er geen gratis games meer kunnen worden gekregen. Tot en met 31 januari kunnen Celeste en Far Cry 2 nog gratis aan jouw collectie worden toegevoegd. Van 15 januari tot en met 16 februari is WRC 6 gratis te verkrijgen.

Inmiddels zijn ook de Xbox Live Games with Gold voor februari bekendgemaakt. In deze maand kunnen er tot nu toe vier gratis games worden gedownload. Dit zijn Bloodstained: Curse of the Moon, Super Bomberman R, Assassin’s Creed Rogue en Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. Wanneer de games zijn gedownload, zullen ze voor altijd in jouw collectie zitten. Het is niet zo dat de games na een maand weer verdwijnen.