We hebben in deze lijst dus gekozen voor games waar een politiek laagje aan toegevoegd is, geen games die zich zo goed als volledig focussen op politiek. Games als Democracy zijn dus uitgesloten van deze lijst over politieke games!

Far Cry 4

We starten het lijstje van politieke games met Far Cry 4. De dictator in Far Cry 4, Pagan Min, lijkt met zijn paarse pak en Geert Wilders-achtige haar- en haarkleur in de verste verte nog niet op onze eigen minister-president Mark Rutte. Maar iets anders hebben ze wel gemeen: een passie voor het bedrijven van politiek. De een doet het wel op een iets andere manier dan de ander, maar politiek is politiek!

In Far Cry 4 speel jij als Ajay Ghale, iemand die zich aansluit bij een groep rebellen die tegen het regime van Pagan Min strijden. En strijden doen ze niet zoals in Nederland met woorden, maar met kogels. Een aardig politiek laagje dus, dat weer wordt versterkt door het moeten kiezen van een kant. De groepen rebellen groeien namelijk steeds meer uit elkaar.

Een leuk politiek aspect in de Far Cry games is het verwijderen van propagandaposters. Deze posters hangen overal in Kyrat, de wereld waar jij als Ajay Ghale door het leven gaat. Aan jou de taak om de rebellen te helpen en deze posters van de muren te verwijden.

Hoe zou kabinet Rutte III het doen in de wondere wereld van Kyrat? Zouden ze de ontembare jungles in bedwang kunnen houden?