Foto: Shueisha/Viz Media

Tokyo Ghoul

Tokio is veranderd in een donkere stad vol met duistere schepsels genaamd ghouls. Deze ghouls bestaan onder de mensen, maar leven in het geheim. Dat is het gevaarlijkste aan deze wezens; het feit dat ze zo zich goed kunnen verschuilen tussen de mensen.

Ken Kaneki is een verlegen student die zich aangetrokken voelt tot Rize Kamishiro. Helaas voor Kaneki krijgt hij niet wat hij wilde van Rize. Ze blijkt een ghoul te zijn en als ze in haar poging om Kaneki te vermoorden zelf gewond raakt, krijgt Kaneki een deel van haar organen tijdens een transplantatie. Dit zorgt ervoor dat hij half ghoul, half mens wordt. Hij moet proberen een plek te vinden in deze twee getwiste werelden.

Tokyo Ghoul is ontzettend populair, waardoor sommige mensen de anime niet eens proberen te kijken. Dit omdat ze verwachten dat de anime overhyped is. Ze missen dan zeker weten een van de beste animeseries voor tijdens Halloween. De anime trekt je meteen het verhaal in en maakt je hongerig naar meer (net als Kaneki dat bij mensenvlees heeft).