Omdat we in onze gamescomspeelsessie bij Bandai Namco vijf games in een uur moesten checken, moesten we flink vaart maken. Van het luchtruim in Ace Combat 7 vlogen we door naar de arena in SoulCalibur 7. Uiteindelijk mochten we keuzes gaan maken in drie games die de komende tijd episodisch zullen verschijnen.

11-11: Memories Retold

De eerste game neemt ons ver terug in de tijd. Naar de Eerste Wereldoorlog om precies te zijn. 11-11: Memories Retold, van ontwikkelaar Aardman, draait om twee personages, Harry (ingesproken door Elijah Wood – Lord of the Rings) en Kurt (ingesproken door Sebastian Koch – Homeland). Harry is een Canadees-Amerikaanse fotograaf die zich aangesloten heeft bij de frontlinie.

Hij wil de oorlog en al zijn verschrikkingen vastleggen. Kurt is aan de andere kant een pacifist die aan zijn plicht probeert te voldoen. Daarom is hij bij het Duitse leger gegaan. Deze personages staan tegenover elkaar in de oorlog, maar zijn niet per definitie elkaars vijanden.

11-11 is niet een verhaal dat draait om goed en kwaad, maar simpelweg twee perspectieven van de oorlog laat zien. Deze perspectieven worden verteld vanuit een unieke grafische stijl. De game oogt namelijk als bewegende aquarellen.

Vanaf 9 november is 11-11 verkrijgbaar voor PlayStation 4.