Ubisoft mobile games die er nog aan komen [Gezien op gamescom 2017]

Ubisoft timmert flink aan de weg. Met grote titels als Far Cry 5, Assassin’s Creed Origins en The Crew 2 in het verschiet, is er voor ieder soort speler wel wat te beleven. Afgezien van deze triple-A producties wordt er ook flink geïnvesteerd in mobiele games. Dat belooft erg veel goeds!

Might & Magic Elemental Guardians

Eén van de Ubisoft mobile games die binnenkort uit gaat komen, draait om een franchise die geruime tijd stof aan het happen is. Het gaat hier om het wonderbaarlijke Might & Magic, waarbij het smartphone spel de subtitel Elemental Guardians heeft gekregen. Klaar om je onder te dompelen in de wereld van betoverende wezens? Wij in ieder geval wel!

In Might & Magic Elemental Guardians speel je een jonge magiër die zijn dagen slijt aan een academie. Het verkrijgen van ervaring en kennis gaat niet vanzelf, dus daarom moet de speler erop uit gaan om allerlei monsters te bevechten, verzamelen en trainen. Een groot gedeelte van de game ben je bezig om het beste team aan wezens samen te stellen. Met 500 verschillende creaties verdeeld in vier elementen, zijn dat er nogal wat.

Geen enkel van de monsters is identiek. Zij hebben allemaal hun eigen stats en vaardigheden die te verbeteren zijn door middel van glyphs. Bovendien kunnen jouw ‘huisdieren’ evolueren door materiaal dat verzameld wordt door het bevechten van vijandige schepsels. Deze krachtmetingen gebeuren zowel online als offline.

De campagne van het turn-based strategie spel kent negen verschillende regio’s met elk een eigen thema en baas. Denk je te goed te zijn voor een potje tegen de AI? Dan kan je het online opnemen tegen andere spelers. Might & Magic Elemental Guardians besteedt veel aandacht aan ranked wedstrijden, waardoor spelers omhoog of omlaag kunnen gaan in rang.