De Elite Atlus Aero is de grote nieuwe headset van Turtle Beach die later dit jaar voor 149,99 euro op de markt verschijnt. Voor dat prijskaartje krijg je een wireless headset dat qua design vergelijkbaar is met de Elite Atlus headset die al op de markt is. Toch krijg je voor die extra 50 euro een stuk meer, waarover we hieronder wat meer in detail gaan.

Een slim design voor comfort

Belangrijk voor iedere koptelefoon en headset is het comfort, aangezien je de oorwarmers toch meerdere uren achter elkaar op je hoofd laat rusten. Wanneer de band en schelpen te strak zitten, knellen ze je oren af en krijg je hoofdpijn en wanneer deze te los zit is het tegenovergestelde aan de hand en valt de koptelefoon van je hoofd. Daar heeft Turtle Beach aan gedacht door middel van een speciale cooling band die in de schelpen zit.

Hierdoor is het niet alleen erg prettig om de headset op je hoofd te dragen, maar raak je ook niet oververhit bij langdurig gebruik. Het probleem van de hitte bij langdurig gebruik moet daarmee opgelost worden en dankzij een speciale band die achter de schelpen zit kunnen gebruikers met een bril ook gemakkelijk de headset gebruiken zonder dat de brillenpootjes tegen je slapen gaan drukken.