Foto: Ubisoft

Zoals wij al aangaven is de opzet van Trials al een tijdje hetzelfde, maar dat is totaal niet erg. Sjezen over aparte en kleurrijke parkoers met je motor, terwijl je soms stunts uitvoert die jouw leven kunnen beëindigen. De Trials Rising formule staat nog steeds als een huis, net zoals zijn voorgangers, en is nog altijd lekker verslavend en vereist opperste concentratie om een level te voltooien. Vooral de latere levels.

Over de map

Net zoals in diens voorganger, Trials Fusion, krijg jij de wereldmap voor je neus en vanuit daar maak jij de keuze welk level je speelt. Levels zijn over het algemeen korte ritjes, maar val eens op je snufferd en je mag opnieuw beginnen. Het doel is dan ook om van checkpoint naar checkpoint te gaan en de finishlijn te halen. Als je zelfs al weet dat je gaat falen, dan kan je altijd op B drukken om snel en opnieuw bij een checkpoint te beginnen.

Op die wereldmap staan alle banen netjes verspreid in diverse moeilijkheden. Van makkelijk naar moeilijk of zelfs naar extreem lastig, waarbij alleen de beste Trials-spelers met hun skills die witte lijn aan het einde van de race ooit gaan zien. Niet alleen steile hellingen en reusachtige ruimtes moeten worden overwonnen, je moet ook leren bunnyhoppen met jouw motortuig; een kort sprongetje met je motor tussen bepaalde obstakels om de race te voltooien.