De nieuwe Creative Assembly game, Total War: Three Kingdoms komt eraan en dat betekent een gloednieuw verhaal. We gaan deze keer naar Azië in de tijdsperiode van de Three Kingdoms. Het is een interessante periode in de geschiedenis die bij velen geen belletje doet rinkelen. Daar gaan we vandaag verandering in brengen.

Total War Three Kingdoms verhaal in twee delen

Het verhaal van Total War Three Kingdoms speelt zich af in de Han dynastie en wordt in de game op twee manieren verteld. In een tijdsperiode die bekendstaat om bruut geweld voer jij als één van de beruchte krijgsheren uit die tijd een leger aan. De eerste van die twee modi heet de Romance modus, waarin het verhaal uit het boek Romance of the Three Kingdoms wordt verteld dat minder de geschiedenis volgt. Volksverhalen over legendarische krijgers die door de jaren zijn ontstaan krijgen daar voorkeur over wat er daadwerkelijk in de geschiedenis gebeurde.

Voor wie liever de geschiedenisboeken wat nauwer volgt, is er een tweede optie: Records modus. In deze modus wordt het verhaal verteld op basis van het boek Records of the Three Kingdoms. Dit boek vertelt het verhaal zoals het daadwerkelijk zich in het verleden heeft voorgedaan.

In het jaar 190 na Christus gaat het verhaal van Total War Three Kingdoms van start. De Han Dynastie staat op instorten en een nieuwe heerser, Keizer Xian, wordt als een fluit bespeeld door krijgsheer Dong Zhuo. De chaos die hierdoor ontstaat in het land zorgt voor de opkomst van verschillende krijgsheren die allemaal een ander doel voor ogen hebben. Aan jou als speler om één van de dertien krijgsheren te kiezen en zijn legers te leiden.