In deze lijst zetten we tien van de tofste Xbox One games op een rijtje. We doelen in deze lijst niet op titels die exclusief voor het platform van Microsoft uitgekomen zijn, maar op games die ook voor dat platform verschenen zijn.

10. Forza Horizon 4: LEGO Speed Champions

De eerste titel in deze lijst met de tien beste Xbox One games van 2019 is een Xbox exclusieve game, althans een enorme uitbreiding daarvoor. Uit de garage van Playground Games komt Forza Horizon 4 voorbij gescheurd, maar dan wel in de vorm van LEGO. De LEGO Speed Champions add-on voor Forza Horizon 4 doet eigenlijk exact hetzelfde als de hoofdgame, maar dan is ineens de hele wereld veranderd in LEGO-blokjes. Dat betekent een LEGO-weg, LEGO-wagens, complete LEGO-omgevingen en nog meer features. Dat kan natuurlijk niet zonder dinosaurussen, spoken en andere LEGO-gekkigheid gebeuren. LEGO Speed Champions kost 20 euro in de Microsoft Store en is eigenlijk een compleet nieuwe game. Wel heb je er de hoofdgame voor nodig die al in 2018 uitkwam.

De oorspronkelijke Forza Horizon 4 game neemt je mee naar een nieuw Horizon festival, dit keer in een fictief Verenigd Koninkrijk. Hier doorloop je al racend verschillende seizoenen die ieder hun eigen voor- en nadelen meebrengen in races. Zo is er in de winter een veel groter slipgevaar, gezien de wegen spekglad zijn, maar kun je volop genieten van een besneeuwd landschap dat een goed overzicht biedt. In de herfst kun je rekenen op regen en dat is ideaal weer om off road in de modder te gaan rondrijden.

Forza Horizon 4 brengt ook de nodige nieuwe bolides en op te knappen wagens met zich mee. Je vindt de gekste wagens, van een klassieke Ford tot een Tuc-Tuc om mee te racen. Dat racen kun je in deze game in een open wereld doen met maar liefst 72 andere spelers om je heen.

De game kreeg in de review de geweldige score van 9.5 toebedeeld.