De grootste film van november is zonder twijfel, The Hunger Games Mockingjay Part 2. Het is de laatste film in de franchise, waar Jennifer Lawrence voor een groot deel haar faam aan te danken heeft in de rol van Katniss Everdeen. Mocht je zelf helemaal niks hebben met The Hunger Games of Jennifer Lawrence, wees gerust. In Bridge of Spies serveert Steven Spielberg ons een prachtig drama voor dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog met in de hoofdrol Tom Hanks.

The Hunger Games Mockingjay Part 2 - 18 november

The Hunger Games Mockingjay Part 2 brengt de franchise naar een krachtig finalestuk, waarin Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) zich realiseert dat men niet langer vecht om te overleven, maar vecht voor een nieuwe toekomst. Terwijl de natie van Panem in een volledige oorlog is verwikkeld, confronteert Katniss President Snow (Donald Sutherland) in een laatste confrontatie. Gezamenlijk met een groep van haar beste vrienden, waaronder Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) en Peeta (Josh Hutcherson), gaat Katniss op een missie met de eenheid van District 13, waarin zij hun leven op het spel zetten om de inwoners van Panem te bevrijden.

Tegelijkertijd probeert de groep een sluipmoord te plegen op President Snow, die geobsedeerd is met het uitroeien van Katniss. Om dit doel te volbrengen, moet Katniss uitdagingen als levensgevaarlijke valstrikken, vijanden en morele keuzes overkomen, die het haar moeilijker maken dan welke andere arena dan ook uit The Hunger Games.

Bridge of Spies - 26 november

Bridge of Spies is een historisch drama, dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. De hoofdrol is weggelegd voor de Brooklyn advocaat James Donovan (Tom Hanks), aan wie wordt gevraagd om de onderhandelingen te leiden voor een uitwisseling tussen gevangenen. In dit geval gaat het specifiek over een Amerikaanse piloot, die is neergeschoten boven de USSR en een spion van de Sovjet-Unie, die een gevangenisstraf van 45 jaar uitzit wegens spionage tegen de Verenigde Staten.

Steven Spielberg (Saving Private Ryan, Schindler's List, Lincoln) regiseert Bridge of Spies aan de hand van een script geschreven door Matt Charman en de Coen Brothers (The Big Lebowski, True Grit).