Om de maand goed te beginnen starten wij met drie actie-komedies, hoewel Fantastic Four meer in een eigen genre zit gevuld met superhelden. Dit keer is de film een reboot van de karakters en verhaal, waardoor wij nieuwe acteurs zien in de rollen van Mister Fantastic, Invisible Woman, Human Torch en Thing.

Verder mogen wij ook genieten van een andere soort reboot, namelijk The Man From U.N.C.L.E. Wat voorheen bekend stond als een televisieserie uit de jaren zestig, is nu een film van Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Snatch). De actie inclusief komedie eindigt met American Ultra, waarin Jesse Eisenberg in de rol speelt van een stoner die in het geheim een sleeper agent is.

Fantastic Four - 6 augustus

Fantastic Four is het langst bestaande superheldenteam van Marvel en in het verhaal staan vier jonge buitenstaanders centraal, die naar een alternatief en gevaarlijk universum teleporteren waar hun fysieke vorm in schokkende wijze verandert. Bij terugkeer zijn hun levens voorgoed veranderd en moet het team zijn beangstigende en nieuwe vaardigheden zien te controlen. Gezamenlijk gaan zij vervolgens de strijd aan met een voormalige vriend en huidige vijand in het redden van de aarde.

In deze nieuwe reboot van Fantastic Four zijn rollen weggelegd voor Miles Teller als Mister Fantastic, Kate Mara als Invisible Woman, Michael B. Jordan als The Human Torch, Jamie Bell als The Thing en Toby Kebell als Victor von Doom.

The Man From U.N.C.L.E. - 20 augustus

The Man From U.N.C.L.E. geeft een frisse blik op de gelijknamige televisieserie uit de jaren zestig, waarbij het verhaal zich afspeelt in de vroege jaren zestig tijdens het hoogtepunt van de koude oorlog. In de hoofdrol staan CIA agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB agent Illya Kuryakin, die geforceerd worden om samen te werken en daarmee de missie aangaan om een mysterieuze internationale criminele organisatie te stoppen. De enige aanwijzing van het duo is de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel vormt voor het infiltreren van de criminele organisatie in een race tegen de klok om de wereld te beschermen van een catastrofe.

Onder leiding van Guy Ritchie is de cast van The Man From U.N.C.L.E. verder aangevuld met Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Jared Harris en Hugh Grant.

American Ultra - 27 augustus

Mike (Jesse Eisenberg) lijkt een ongelukkige en ongemotiveerde stoner te zijn wiens leven met zijn vriendin Phoebe (Kirstin Stewart) volledig op zijn kop komt te staan. Buiten het medeweten van Mike om, is hij eigenlijk een welgetrainde en dodelijke sleeper agent.

In korte tijd komt het geheime verleden van Mike hem achtervolgen, waardoor hij temidden van een dodelijke overheidsoperatie wordt geforceerd om zijn innerlijke actieheld op te roepen om te kunnen overleven. In de film kom je naast de bekende gezichten van Eisenberg en Stewart ook nog Topher Grace en John Leguizamo tegen.