De grote titels van deze maand zijn, zoals gezegd, X-Men Apocalypse en Alice Trough the Looking Glass die beide een vervolg zijn op een eerdere film. X-Men Apocalypse is zelfs de negende film in de X-Men serie en volgt de gebeurtenissen op uit X-Men Days of the Future Past. De film is gevuld met heel veel jonge mutanten, die mensen zeker kunnen herkennen uit de allereerste X-Men films. Alice Trough the Looking Glass is de tweede film in de serie, die de film Alice in Wonderland uit 2010 opvolgt.

X-Men Apocalypse – 19 mei 2016

Sinds het begin der tijd werd hij aanbeden als een god. Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant uit het X-Men universum absorbeerde de krachten van andere mutanten, waardoor hij onsterfelijk en onoverwinnelijk werd. Nu ontwaakt Apocalypse na duizenden jaren slaap en is gedesillusioneerd met de huidige staat van de wereld.

Daarom werft hij een team van sterke mutanten, waaronder een ontmoedigde Magneto (Michael Fassbender), om de mensheid te reinigen en een nieuwe wereldorde te schapen, waar hij over zal heersen. Het lot van de aarde hangt aan een zijde draadje en het is aan Mystique (Jennifer Lawrence) met de hulp van Professor X (James McAvoy) om een jong team van X-Men te leiden om hun nemesis tegen te houden, die de mensheid bedreigt met complete vernietiging.

Aan het roer van X-Men Apocalypse staat regisseur Bryan Singer, die niet alleen X-Men Days of the Future Past heeft geregisseerd, maar ook de allereerste X-Men film en X2. Singer stuurt in X-Men Apocalpyse een gigantische cast aan, die onder andere bestaat uit James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn en Lucas Till.

Alice Through the Looking Glass – 26 mei 2016

In Disney's Alice Trough the Looking Glass staat een nieuw avontuur klaar gebaseerd op de geliefde verhalen van Lewis Caroll, waarin Alice terugkeert naar de grillige wereld van Underland en terugreist in de tijd om de Mad Hatter te redden. Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska) is de afgelopen jaren in de voetsporen van haar vader getreden door de hoge zeeën te bevaren.

Bij haar terugkeer in Londen ontdekt ze een magische spiegel, waardoor ze terugkeert naar het fantasievolle rijk van Underland met daarbij haar vrienden White Rabbit (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Cheshire Cat (Stephen Fry) en de Mad Hatter (Johnny Depp) die niet zichzelf is. De Hatter is zijn Muchness verloren en daarom stuurt de White Queen (Anne Hathaway) Alice op een zoektocht om de Chronosphere te lenen.

De Chronosphere is een metalen globe in de kamer van de Grand Clock die kracht geeft aan de tijd. Bij het terugreizen in de tijd komt Alice zowel vrienden als vijanden tegen op verschillende momenten in hun leven, terwijl ze tegelijkertijd een gevaarlijke race tegen de tijd vecht om de Hatter te redden.

Voor Alice Trough the Looking Glass is het regisseur James Bobin, die zijn eigen visie loslaat op de wereld die Tim Burton heeft gemaakt in Alice in Wonderland. Burton is overigens nog wel betrokken bij de film als producent.