Wij eindigen de top 8 beste films voor maart op een komische noot. Dit komt in de vorm van Eddie the Eagle, waarin Taron Egerton zich in de rol waant van Eddie Edwards, de eerste Britste schansspringer op de Olympische Spelen. De tweede film is Rokjesdag, een Nederlandse film over de zoektocht naar de ware.

Eddie the Eagle - 31 maart

Geïnspireerd op waargebeurde evenementen is Eddie the Eagle een feel-good verhaal over Michael "Eddie" Edwards (Taron Egerton), een onwaarschijnlijke maar moedige Britse schansspringer die nooit stopt in zichzelf te geloven, zelfs als een gehele natie niet meer op hem rekent. Met de hulp van een rebelse en charismatische coach (Hugh Jackman), gaat Eddie de strijd aan en wint de harten van sportfans over de hele wereld door een onwaarschijnlijke en historische deelname aan de 1988 Calgary Winter Olypmics.

Rokjesdag - 10 maart

Op Rokjesdag gaat een groep singles op zoek naar de ware. Maar hoe vind je de ware, nu daten een topsport is geworden? Work-a-holic Marijke (Lieke van Lexmond) en haar beste vriendin Danielle (Birgit Schuurman) besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles.

Ook de knappe student Rens (Manuel Broekman) heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin (Martijn Fischer) nog nooit is gelukt.

Iris (Toprak Yacilner) is net verloofd maar toch bereid om haar huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt. Wanneer de beste vriendinnen Marijke en Danielle ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen. Maar echte liefde blijkt wel degelijk te bestaan, zelfs voor Rens. Je moet er alleen voor open staan.