Dan is het nu tijd voor wat spanning! Dit begint met London Has Fallen, het vervolg op Olympus Has Fallen, waarbij de Britse hoofdstad het zwaar krijgt te verduren met heel veel explosies. Vervolgens gaat het in 10 Cloverfield Lane juist over de gevolgen van een gigantische aanval. De focus van de film ligt dan ook op drie personen die zich verschuilen in een kelder.

London Has Fallen - 3 maart

Het verhaal van London Has Fallen begint in Londen, waar de Britse premier komt te overlijden door mysterieuze omstandigheden. Zijn begrafenis is een verplicht nummertje voor alle leiders van de westerse samenleving. Maar, wat begint als het meest beveiligde evenement op aarde, verandert naar een dodelijk plot om 's werelds machtigste leiders te vermoorden.

Dat niet alleen, want het vernietigen van alle herkenningspunten in de Britse hoofdstad en het loslaten van een beangstigende visie voor de toekomst staan ook hoog op het lijstje. Slechts drie mensen hebben de hoop om dit te stoppen: de president van de Verenigde Staten (Aaron Eckhart), het hoofd van de Secret Service (Gerard Butler) en een Engelse MI-6 agent, die niemand vertrouwt.

Naast grote rollen voor Aaron Eckhart, Gerard Butler en Morgan Freeman, krijgt London Has Fallen versterking van Alon Moni Aboutboul, Angela Bassett, Robert Forster, Melissa Leo en Radha Mitchell in bijrollen. De gehele cast wordt vervolgens aangestuurd door de Iraanse regisseur Babak Najafi.

10 Cloverfield Lane - 10 maart

Een jonge vrouw wordt wakker na een verschrikkelijk ongeluk, om erachter te komen dat zij zit opgesloten in een kelder met een doomsday prepper. Hij is ervan overtuigd dat hij haar leven heeft gered en dat de wereld buiten de kelder onbewoonbaar is geworden door een apocalyptische catastrofe. Onzeker over wat te geloven, is de vrouw toch vastbesloten om te ontsnappen, wat de kosten ook mogen zijn.

10 Cloverfield Lane kun je zien als een soort van vervolg op Cloverfield van producer J.J. Abrams. Het is namelijk geen direct vervolg op Cloverfield, maar speelt zich wel af in dezelfde wereld. Voor 10 Cloverfield Lane zijn de grootste sterren de drie opgesloten mensen in de kelder en dit zijn Mary Elizabeth Winstead, John Goodman en John Gallagher Jr.