In maart komen ook twee films uit met daarin twee jonge actrices die beide waren genomineerd voor de Oscar van beste vrouwelijke hoofdrol. De eerste genomineerde is Brie Larson voor de film Room, waarin zij de gepassioneerde moeder speelt van haar vijfjarige zoon Jack. De tweede genomineerde is Saoirse Ronan voor de film Brooklyn, die gaat over het leven van een jonge Ierse immigrant in de jaren vijftig. Uiteindelijk heeft Brie Larson de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol gewonnen.

Room - 3 maart

Room is een unieke en roerende ontdekking van grenzeloze liefde tussen moeder en kind. Nadat de vijf jaar oude Jack (Jacob Tremblay) en zijn Ma (Brie Larson) ontsnappen aan de ingesloten omgeving die Jack zijn hele leven heeft gekend, maakt hij een spannende ontdekking, namelijk de buitenwereld. Als hij alle blijdschap, opwinding en angst ervaart dat dit nieuwe avontuur hem brengt, houdt hij vast aan het ene ding dat het belangrijkst is. Zijn speciale bond met de liefdevolle en toegewijde Ma.

De film Room is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue. Zij heeft vervolgens ook de screenplay geschreven aan de hand van haar eigen boek, waar ze weer een Oscar nominatie voor heeft ontvangen voor beste adapted screenplay. Dit verhaal kwam vervolgens in de handen van Ierse regisseur Lenny Abrahamson, die op zijn beurt weer is genomineerd voor de Oscar van beste regisseur.

Brooklyn - 17 maart

Brooklyn vertelt het diepe en ontroerende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrant die haar weg navigeert door Brooklyn uit de jaren vijftig. Gelokt door de belofte van Amerika, vertrekt Eilis vanuit Ierland en uit het comfort van haar moeders huis naar de kust van New York.

De aanvankelijke boeien van heimwee verdwijnen al snel, als een liefdesverhaal Eilis meesleept in de bedwelmende charmes van de liefde. Maar al snel wordt haar nieuw gevonden leven, tegengehouden door het verleden, waardoor Eilis moet kiezen tussen twee landen en de bijbehorende levens die zij daar heeft.

Net als Room, is ook Brooklyn gebaseerd op een gelijknamig boek, alleen dit keer van de schrijver Colm Tóibín. Ondanks een hoofdrol voor Saoirse Ronan, krijgt zij nog genoeg ondersteuning van andere acteurs in Brooklyn. Dit zijn onder andere Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Jim Broadbent, Julie Walters, Bríd Brennan, Jane Brennan, Fiona Glascott en Jessica Paré.