De maand maart staat in het teken van twee grote franchises. Allereerst is er Batman v Superman Dawn of Justice, waarin Ben Affleck voor het eerst is te zien in de rol van Batman tegenover Henry Cavill als Superman. Vervolgens gaan wij verder met de Divergent series met in de hoofdrol Shailene Woodley als Tris. The Divergent Series Allegiant is de derde film in een rij van vier films.

Batman v Superman Dawn of Justice - 24 maart

Na de titanische strijd tegen General Zod, is Metropolis met de grond gelijk gemaakt en Superman is het meest controversiële figuur ter wereld. Voor veel mensen is hij een symbool van hoop, maar voor een groeiend aantal mensen is hij een gevaar voor de mensheid, die gerechtigheid zoekt voor de chaos die hij de aarde heeft bezorgd. Wat betreft Bruce Wayne is Superman duidelijk een gevaar voor de samenleving.

Bruce Wayne is bang voor de toekomst van de wereld, als dit roekeloze gevaar niet aansprakelijk wordt gehouden. Daarom zet hij zijn masker op, om de fouten van Superman recht te zetten. De rivaliteit tussen beide is furieus, gebrand door bitterheid en wraak en niks houdt hun tegen om een oorlog te starten. Hoewel, een nieuw en donker gevaar dreigt op te komen in de vorm van een derde man, iemand die nog meer macht heeft dan beide superhelden, en die de wereld in gevaar brengt en totale destructie creëert.

Batman v Superman Dawn of Justice is een film van regisseur Zack Snyder, bekend van 300 en ook van Man of Steel uit 2013. De grote sterren uit de film zijn Henry Cavill als Superman, Ben Affleck als Batman, Amy Adams als Lois Lane, Gal Gadot als Wonder Woman en Jesse Eisenberg als Lex Luthor.

The Divergent Series Allegiant - 9 maart

Na de schokkende onthullingen uit Insurgent, moet Tris (Shailene Woodley) samen met Four (Theo James) ontsnappen en de muur doorbreken die Chicago omringt. Voor de eerste keer ooit, moeten zij de enige stad en hun familie verlaten, die ze ooit hebben gekend. Eenmaal buiten de stad worden oude ontdekkingen snel teniet gedaan door de schokkende ontdekking van nieuwe waarheden.

Hierdoor moeten Tris en Four snel bepalen wie zij kunnen vertrouwen, als een meedogenloos gevecht ontbrandt buiten de muren van Chicago die de gehele mensheid bedreigt. Om dit gevecht te overleven, wordt Tris geforceerd om onmogelijke keuzes te maken over moed, alliantie, opoffering en liefde.

The Divergent Series Allegiant wordt geregisseerd door de Duitser Robert Schwentke, die tevens de regisseur was voor Insurgent. Hij voert een cast aan die naast Shailene Woodley en Theo James bestaat uit: Zoë Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Jeff Daniels, Naomi Watts, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Maggie Q en Bill Skarsgård.