De laatste twee films van de top 8 beste films voor juni 2016 passen niet helemaal bij elkaar, maar horen wel echt thuis in deze lijst. Te beginnen met opnieuw een langverwachte sequel, namelijk Finding Dory, de opvolger van Finding Nemo uit 2003. De oceaan was dus groot genoeg om na dertien jaar toch met een vervolg te komen waarin Dory de hoofdrol speelt. De tweede film is High-Rise een sciencefiction film gebaseerd op het boek van JG Ballard met in de hoofdrol Tom Hiddleston.

Finding Dory – 29 juni

In Finding Dory worden wij herenigd met de vergeetachtige blauwe vis Dory (Ellen DeGeneres), die samen met haar vrienden Nemo (Hayden Rolence) en Marlin (Albert Brooks) op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Het is alleen de vraag wat zij kan herinneren, over haar ouders en wanneer zij heeft geleerd om walvis te praten.

Dit avontuur neemt het trio mee naar de Californische kustlijn en specifieker nog naar het California Marine Biology Institute, waar het grootste deel van de film zich afspeelt. Het instituut is een gigantisch complex voor rehabilitatie van zeeleven en tevens een aquarium, waar Dory is geboren en opgevoed.

Finding Dory heeft lang op zich laten wachten met dertien jaar verschil tot het origineel Finding Nemo. Door deze lange periode is de originele stemacteur van Nemo (Alexander Gould) ook opgegroeid en daardoor vervangen door de jongere Hayden Rolence voor Finding Dory. Andrew Stanton is daarentegen opnieuw de regisseur voor Finding Dory, zoals hij ook was voor Finding Nemo.

High-Rise – 30 juni

Dr. Robert Laing (Tom Hiddleston) is de nieuwste bewoner van een luxe appartement in een high-tech betonnen wolkenkrabber, wiens verheven locatie hem plaatst tussen de elite. Laing weet zich makkelijk te vestigen tussen de elite en ontmoet al snel de excentrieke bewoners van het gebouw: Charlotte (Sienna Miller) zijn bovenbuurvrouw en Boheemse alleenstaande moeder; Wilder (Chris Evans), een charismatische documentairemaker die samenwoont met zijn zwangere vrouw Helen (Elisabeth Moss); en Mr. Royal (Jeremy Irons), de geheimzinnige architect die het gebouw heeft ontworpen.

Het leven lijkt een paradijs voor de eenzaamheid zoekende Laing. Maar als stroomstoringen frequent voorkomen en gebreken aan het gebouw zich voordoen, met name op de lager gelegen verdiepingen, begint het gedisciplineerde sociale systeem in elkaar te storten waardoor het gebouw een slachtveld wordt in een klasse oorlog.