In juni is het ook hoog tijd voor wat gezonde spanning in deze twee uitstekende thriller films. Als eerste op het programma staat Our Kind of Traitor met Ewan McGregor in de hoofdrol. De film is gebaseerd op een boek van John Le Carré, die ook bekend is van Tinker Tailor Soldier Spy. Het programma gaat verder met de Franse film Elle, die een behoorlijk Nederlands tintje heeft, omdat Paul Verhoeven de film regisseert.

Our Kind of Traitor – 2 juni

Op vakantie in Marrakesh leert een doodgewoon Engels koppel, Perry (Ewan McGregor) en Gail (Naomi Harris) een flamboyante en charismatische Rus, Dima (Stellan Skarsgard) kennen. Het koppel weet alleen niet dat Dima een belangrijke witwasser is voor de Russische maffia. Wanneer Dima aan het koppel vraagt om hun hulp bij het afleveren van geclassificeerde informatie aan de Britse Secret Services, zitten Perry en Gail plotseling vast in een gevaarlijke wereld van internationale spionage en gemene politiek.

Voor het koppel is dit de start van een gevaarlijke reis door Parijs, Bern, de Franse Alpen en Londen. Dit doen zij aan de hand van een alliantie met de Britse overheid via een meedogenloze en vastbesloten MI6-agent (Damian Lewis).

Elle – 2 juni

Michèle lijkt onverwoestbaar. Hoofd van een succesvolle videogame organisatie, heeft zij dezelfde meedogenloze houding voor haar liefdesleven als voor haar carrière. Maar een aanval bij haar thuis door een onbekende aanvaller verandert het leven van Michèle voorgoed. Wanneer zij resoluut de betreffende man opspoort, worden zij beide getrokken door een merkwaardig en spannend spel dat op elk moment uit de hand kan lopen.

Voor Paul Verhoeven is het lang geleden sinds hij voor het laatst een buitenlandstalige films heeft gemaakt. De laatste Engelstalige film was namelijk Hollow Man in 2000. In de tussentijd heeft hij nog twee Nederlandstalige films gemaakt, namelijk Zwartboek in 2006 en Steekspel in 2012. Voor Elle is de grote ster op het doek Isabelle Huppert, die de rol speelt van Michèle.