Dan is het in deze top 8 beste films voor juni 2016 de beurt aan een grote hoeveelheid CGI-karakters die naast normale acteurs op het grote scherm verschijnen. Eén van die films is Warcarft, waarbij een groot deel van de acteurs onherkenbaar zijn als ork krijgers. Bij de sequel Teenage Mutant Ninja Turtles Out of the Shadows zijn het de geliefde schildpadden die niet langer te herkennen zijn als menselijke acteur dankzij de computer. Gezamenlijk zorgen Warcraft en Teenage Mutant Ninja Turtles Out of the Shadows voor genoeg actie in de maand juni.

Warcraft – 2 juni

In Warcraft staat Azeroth op de rand van oorlog als de beschaving, aangevoerd door de mensen, tegenover een geducht ras van indringers komt te staan. Want ork krijgers vluchten hun doodgaande wereld van Draenor om ergens anders hun nieuwe thuis te vinden. Wanneer het portaal, beter bekend als de Dark Portal, zich opent om de twee werelden te verbinden, staan de mensen tegenover verwoesting, terwijl de orks tegenover hun ondergang staan. Anduin Lothar, leider van de mensen en Durotan, leider van de orks, worden op een ramkoers gestuurd die het lot van hun familie, hun ras en hun thuis zal beslissen in een oorlog waar iedereen vecht voor iets anders.

Aan de kant van de Alliance bestaat de cast uit Travis Fimmel, Ben Foster, Dominic Cooper, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Dylan Schombing en Callum Keith Rennie. De Horde mag rekenen op hulp van Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Anna Galvin, Clancy Brown en Terry Notary. Buiten deze twee duidelijke partijen zien wij ook Paula Patton, Burkely Duffield en Dean Redman terug in de film. Dit allemaal onder leiding van Britse regisseur Duncan Jones.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – 16 juni

Michelangelo (Noel Fisher), Donatello (Jeremy Howard), Leonardo (Pete Ploszek) en Raphael (Alan Ritchson) keren deze zomer terug voor een groots gevecht tegen gevaarlijke schurken en dat doen zij samen met April O'Neil (Megan Fox), Vern Fenwich (Will Arnett) en nieuwkomer de gemaskerde vigilante Casey Jones (Stephen Amell).

Nadat superschurk Shredder (Brian Tee) ontsnapt uit hechtenis, gaat hij een samenwerking aan met de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en twee sukkelige hulpjes, Bebop (Gary Anthony Williams) en Rocksteady (Stephen Farrelly), om een diabolisch plan om de wereld te veroveren, tot uitvoering te brengen. Zodra de Turtles zich voorbereiden om Shredder en zijn nieuwe team aan te pakken, vinden zij een nog groter kwaad met gelijke intenties, de beruchte Krang (Brad Garrett).