Als het gaat over langverwachte sequels dan staat Independence Day Resurgence bovenaan de lijst. Het is namelijk twintig jaar geleden dat de originele Indepedence Day uitkwam en nu is het tijd voor deeltje twee. De andere sequel Now You See Me 2 heeft minder lang op zich laten wachten, namelijk drie jaar. Toch was een sequel onoverkoombaar door erg sterke box office resultaten.

Independence Day Resurgence – 23 juni

Wij wisten altijd dat ze zouden terugkomen. Na de gebeurtenissen in Independence Day opent zich een nieuw episch hoofdstuk met globale catastrofe op ongelofelijke schaal. Door het gebruiken van gevonden alien technologie gingen de naties van aarde een samenwerking aan om een immens defensieprogramma op te zetten ter bescherming van de aarde. Maar niks kan de mensheid voorbereiden op de geavanceerde en ongehoorde kracht van de aliens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan de wereld behoeden van een volledige uitroeiing.

Independence Day Resurgence wordt geregisseerd door de Duitser Roland Emmerich, die ook verantwoordelijk was voor de originele film. Hij neemt zijn plek in naast andere terugkerende gezichten van Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox en Brent Spiner. Opvallende naam die mist is uiteraard die van Will Smith, maar hij wordt opgevangen door een grote groep van nieuwe namen. Dit zijn onder andere Liam Hemsworth, Jessie Usher, Maika Monroe, Joey King, Sela Ward, Angelababy, Charlotte Gainsbourg en William Fichtner.

Now You See Me 2 – 9 juni

De Four Horsemen (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco en Lizzy Caplan) keren terug voor een tweede geestverruimend avontuur, waarbij de limiet van illusies naar nieuwe hoogtes worden verheven en de groep meeneemt over de hele wereld. Slechts één jaar na de FBI te slim af te zijn en de harten van het publiek te winnen met magische spektakels in de stijl van Robin Hood, steekt de groep zijn kop weer op voor een comeback optreden in de hoop om onethische praktijken van een tech-magnaat bloot te stellen.

De man achter deze verdwijntruc is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een tech-wonderkind dat de Horsemen bedreigt om de meeste onmogelijke heist ooit te plegen. De enige hoop van de Horsemen is om een laatste weergaloze stunt uit te voeren.

In eerste instantie zou de Fransman Louis Leterrier regisseur zijn voor Now You See Me 2 net als het eerste deel, maar hij werd uiteindelijk vervangen door Jon M. Chu, bekend van GI Joe Retaliation. Naast Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en Dave Franco maken ook Mark Ruffalo, Morgan Freeman en Michael Caine hun terugkeer in dit tweede deel. Lizzy Caplan is de vervanger voor Isla Fisher, die door zwangerschap niet mee kon doen aan deze sequel.