Star Trek Beyond - 21 juli

Het is inmiddels alweer de dertiende film in de Star Trek Franchise en de derde van de nieuwe reboot reeks. Niet verassend dat de film in juli lanceert, want de franchise viert dan alweer haar 50-jarig bestaan. Tevens zal het de laatste verschijning zijn van Yelchin die onlangs is overleden door een tragisch ongeval.

De Enterprise Crew, met bekende acteurs als Chris Pine (Captain James T. Kirk), Zachary Quinto (Commandor Spock), Karl Urban (Dr. Leonard 'Bones' McCoy), Simon Pegg (Montgomory 'Scotty' Scott), John Cho (Hikaru Sulu), Zoe Saldana (Nyota Uhura) en Anton Yelchin (Pavel Chekov), keren deze zomer terug op het witte doek en verkennen alle uithoeken van de ruimte.

Er ontstaan grote problemen wanneer een nieuwe mysterieuze vijand genaamd Krall (Idris Elba) hen zwaar op de proef stelt en tevens het schip vernietigt. Zonder schip of hulp moet de Enterprise Crew zich vechtend een weg zien te banen over de nog onbekende planeet. Zal het ze lukken?

Lights Out – 21 juli

James Wan zit niet stil, want na The Conjuring 2, die afgelopen maand in de bioscoop verscheen, komt ditmaal een nog gruwelijker verhaal met Lights Out. Alleen de trailer laat je al bang worden in het donker. Dus dit belooft nog wat.

Jonge Martin (Gabriel Bateman) ziet elke keer wanneer hij het licht uitdoet een vrouw in de schaduw. Al snel blijkt dat zijn grote zus (Teresa Palmer) het fenomeen kent en ook de vrouw al meerdere malen heeft gezien. Dan komt de aap uit de mouw, want jeugdvriendin Diana overkwam iets ernstig en voedt nu van de angst die mensen creëren in het donker. Niets zal Diana er van weerhouden het gezin te martelen en niemand weet wat te doen…