Ghostbusters – 14 juli

Dertig jaar na het succes van het origineel verschijnt ook hier een reboot van voor de jonge generatie en wij zijn meer dan benieuwd naar de uitkomst. Over de ontvangst van de eerste trailer gaan we het niet eens hebben, gelukkig deed de tweede het daarentegen ietsjes beter. Als we actrice Melissa McCarthy moeten geloven, na haar online uitspatting, valt het allemaal wel mee. Maar goed, hoe objectief is een persoon die de hoofdpersonage speelt?

Erin Gilber (Kristen Wiig) en Abby Yates (Melissa McCarthy) schrijven een boek bewerend dat geesten echt zijn. Een paar jaar later krijgt Gilbert een prestigieuze baan als lerares, maar wanneer haar vergeten boek plots naar boven komt drijven, eindigt ze al snel op straat. Wanneer geesten Manhattan overnemen komen Gilbert en Yates weer bij elkaar samen met Jillian Holtzmann (Kate McKinnon) en Patty Tolan (Lesie Jones) om de wereld te redden van het kwaad. So who you gonna call?

The BFG – 20 juli

Deze zomer verschijnt het succes van Roald Dahl, De Grote Vriendelijke Reus, eindelijk op het witte doek. Geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg die voor het eerst na het succes van E.T. weer samen met zijn team werkt in de hoop op een even grote hit.

We volgen het verhaal van eenzame wees Sophie (Ruby Barnhill) die in de nacht ontvoerd wordt uit haar bed. Maar het dappere meisje kent geen angst en haar ontvoerder blijkt niemand minder dan de Grote Vriendelijke Reus (Mark Rylance). Ondanks zijn intimiderende verschijning blijkt al snel dat hij geen vlieg kwaad zal doen en lijkt deze reus een buitenbeentje te zijn doordat hij geen mensen eet. Sophie smeedt daarom een plannetje samen met de GVR om alle kinderen te beschermen van deze ‘kindereters’ om zo de wereld te redden.