Laten we eerlijk zijn als het over langverwachte sequels op animatie gebied gaat dan kan het niet anders dan Finding Dory zijn. Deze verscheen op de valreep in de voorgaande maand en zal waarschijnlijk ook in juli nog de bioscopen domineren. Maar gelukkig overstroomt de bioscoop nog met genoeg niet-animatie films. Denk aan Ghostbusters, The Purge: Election Year, Stark Trek en ook de nieuwe Jason Bourne.

The Legend of Tarzan - 7 juli

Na het daverende succes van Disney‘s The Jungle Book is het nu Warner Bros dat alles uit de kast haalt voor een goed staaltje CGI en een bekend karakter. Want voor de persoon die goed zoekt, zijn er oneindig veel films te vinden, op bijvoorbeeld IMDB, met het woordje ‘tarzan’. Toch moet de studio potentie hebben gezien om de film uit te brengen in de zomermaanden, die ooit, de belangrijkste maanden waren in Hollywood blockbusterland.

Gelukkig wordt het geen standaard animatie verfilming als we de samenvatting mogen geloven. Het is namelijk al jaren geleden dat Lord Greystoke aka Tarzan (Alexander Skarsgård) in de jungle leefde. Inmiddels is hij een nette heer die een normaal leven leidt in Londen met zijn vrouw Jane Porter (Margot Robbie).

Natuurlijk is het geen Tarzan film zonder lianen, spieren en gorilla’s, dus wanneer Greystoke gevraagd wordt om als onderhandelaar te dienen in Congo keert beetje bij beetje Tarzan weer terug. Zijn aanwezigheid blijkt niet meer dan een pion in een groter spel, bestaande uit wraak en hebzucht, door geniepige Belg Kapitein Leon Rom (Christoph Waltz). En ondanks de ‘flop’ geruchten die eerder dit jaar werden verspreid, zou uiteindelijk dit nog wel eens de verassing van deze zomer kunnen worden!

The Purge: Election Year - 7 juli

Dat sequels de boxoffice in 2016 domineren moge duidelijk zijn. Want ook The Purge komt terug met inmiddels alweer een derde deel. Dit vervolg heeft alles te danken aan de goede resultaten die Universal behaalde aan de vorige delen en misschien een klein beetje aan het originele concept.

De film start in 2025, dit is twee jaar na de vorige purge die wij mochten aanschouwen. Inmiddels is politieagent Leo Barnes (Frank Grillo) gepromoveerd tot hoofdbeveiliger, met als taak U.S. Senator Charlene Roan (Elizabeth Mitchell) te beschermen. Charlene is razend populair onder de Amerikanen doordat ze pleit voor een samenleving zonder de purge.

Haar motief? Vijftien jaar eerder verloor ze haar gezin tijdens de purge puur omdat mensen zin hadden in moorden. En ook Barnes pleit nog steeds voor een purge-loos bestaan na wat hij twee jaar eerder op straat heeft meegemaakt. De overheid is het daar niet geheel mee eens en ziet vooral Charlene als een gevaar. Het geheime wraakplan begint wat al snel leidt naar een geniepig kat en muisspelletje op de avond van de misschien wel laatste purge.