Smurfs: The Lost Village – 5 april

De smurfen zijn terug in inmiddels alweer een derde bioscoopfilm! Maar in tegenstelling tot de vorige twee films zal de nieuwe variant compleet bestaan uit animatie. Dit betekent geen echte acteurs en geen echte steden. In dit nieuwe avontuur vindt Smurfin een vreemde landkaart.

Deze landkaart beweert de weg te wijzen naar het zogenaamde Verloren Dorp. Samen met haar nieuwsgierige vrienden Klungelsmurf, Potige Smurf en de bekende Brilsmurf trekken zij erop uit om te ontdekken of dit dorp echt bestaat. De speurtocht zit vol actie, gevaar, enge bossen en wonderbaarlijke wezens. Lukt het de smurfen Gargamel voor te blijven en dit mysterieuze dorpje te vinden?

Going in Style – 6 april

Nee Morgan Freeman is nog steeds niet met pensioen. Althans niet in het echt, maar wel in de nieuwe komedie Going in Style. Samen met wat oude vrienden geniet hij van het leven, tot ze hun pensioengeld verliezen door een flinke crisis. Het wordt steeds lastiger om de rekeningen te kunnen betalen en het genieten slaat om in zorgen.

Ze zijn de wanhoop nabij en besluiten voor het eerst in hun leven lak te hebben aan de regels. De drie mannen stippelen een plan uit om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te overvallen. Maar hoe doe je dat zonder enige kennis van wapens, overvallen en banken?